Οι στόχοι μας για το 2014

  • Κατηγορία Υγεία
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

από Μάρα Κρητικού, Έλενα Μπούλια

Η Πρωτοχρονιά είναι η ώρα για ανασκόπηση και αναδιοργάνωση. H στιγμή για να κάνουμε τον απολογισμό μας και να θέσουμε νέους στόχους. Εμείς το κάναμε και σας δίνουμε μερικές συμβουλές για να είστε περισσότερο ευτυχισμένοι.
 
«Θα ξεκινήσω γυμναστική»
Αρκετά με τις δικαιολογίες τύπου «δεν προλαβαίνω», «βαριέμαι», «μια χαρά είναι το σώμα μου». Το mama365.gr μας έμαθε ότι η γυμναστική δεν έχει να κάνει μόνο με το six pack και τους καλλίγραμμους γλουτούς (παρ' όλο που είναι δύο αρκετά καλοί λόγοι για να γραφτεί κανείς στο γυμναστήριο). Άσκηση σημαίνει υγεία. Τα οφέλη από την τακτική γυμναστική δεν συγκρίνονται με τίποτα άλλο. Θα βρούμε κάτι που να μας αρέσει: Γυμναστήριο, Kick Boxing, τρέξιμο, ποδήλατο, Pole Dancing, zumba -βρε αδερφέ- και δεν θα το παρατήσουμε.
 
«Θα κάνω περισσότερο σεξ»
Κάτι που έχουμε βαλτώσει στη σχέση μας αλλά μας βολεύει έτσι, κάτι που τα παιδιά, η οικογένεια, τα σκυλιά και οι υποχρεώσειες δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια για ελεύθερο χρόνο, κάτι που όταν έχουμε χρόνο προτιμάμε να κοιμηθούν, το σεξ είναι τελευταίο στις προτεραιότητές μας. Ωστόσο ενδιαφέρουσα έρευνα αποκάλυψε, φέτος, ότι αν η ιδανική μέρα για μια γυναίκα θα περιλάμβανε 106 λεπτά σεξ. Συμφωνούμε. Μην ξεχνάμε ότι το σεξ μειώνει το άγχος, τονώνει την αυτοπεποίθηση και συμβάλλει στην ανάπτυξη δεσμών και σχέσεων εμπιστοσύνης. Θα βρούμε τρόπους να ενισχύσουμε τη σεξουαλική μας ζωή, για... το καλό μας. 
 
«Θα περνάω περισσότερο χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους μου»
 
Νέα μελέτη αποδεικνύει, επίσης, ότι ένα κατοικίδιο, ένας ευτυχισμένος γάμος και αρκετοί καλοί φίλοι αποτελούν το μυστικό της μακροζωίας. Ώρα να παραμερίσουμε όσους είναι περιττοί στη ζωή μας και να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο σε όσους πραγματικά το αξίζουν, όπως η οικογένεια και οι φίλοι μας. Κλείνουμε την τηλεόραση και παίζουμε ένα επιτραπέζιο με την οικογένεια, κλείνουμε το facebook και πηγαίνουμε για έναν καφέ με την κολλητή μας. 
«Από Δευτέρα θα πάψω να καπνίζω»
 
Απολαυστικό το κάπνισμα. Ποτέ κανένας καπνιστής δεν υποστήριξε το αντίθετο. Κανένας, επίσης, δεν υποστήριξε ποτέ ότι κάνει καλό στην υγεία. Δεν υπάρχει λόγος όμως να γίνουμε εκνευριστικοί, επαναλμβάνοντας ξανά και ξανά τις επιπτώσεις του καπνίσματος στον οργανισμό. Ξέρουμε ότι πρέπει να το κόψουμε. Φέτος θα το κάνουμε, ακολουθώντας συγκεκριμένο πρόγραμμα. 
«Θα τρώω υγιεινά»
Η αλήθεια είναι ότι με τη βοήθεια της διατροφολόγου μας, Αλεξάνδρας Δαμβουνέλη, αυτό το κάνουμε ήδη. Δοκιμάσαμε για ένα μήνα να τρώμε σωστά. Το αποτέλεσμα; "Εθιστήκαμε" στη σωστή διατροφή! Τέλος το take away, το γρήγορο φαγητό, τα πατατάκια, τα τηγανητά και τα λίπη. Δοκιμάστε το κι αν δεν "κολλήσετε" με την υγιεινή διατροφή, δώστε μας τα χρήματά σας πίσω (αυτά που γλιτώσατε, μαγειρεύοντας)!
Ακόμη: 
Θα πάμε για εκείνες τις εξετάσεις υγείας που αμελούμε διαρκώς.
Θα αγχωνόμαστε λιγότερο (ok, αυτό δεν το υποσχόμαστε).
Θα κάνουμε πράγματα που κάναμε μικροί και δεν ξέρουμε γιατί τα σταματήσαμε όπως να: τραγουδάμε στη βούρτσα μας, κοιμόμαστε με τα κουκλάκια μας, μετράμε τα άστρα. 
Θα σταματήσουμε να ποστάρουμε τα πάντα για την προσωπική μας ζωή.
Θα χαμογελάμε σε αγνώστους.
Θα πάμε τουλάχιστον σε μία συναυλία.
Θα πίνουμε λιγότερο αλκοόλ.
Θα πούμε "σ' αγαπώ" έστω μια φορά.
Θα αρχίσουμε να διαβάζουμε βιβλία (έστω ξεκινώντας από το "Fifty Shades of Grey")
Θα σταματήσουμε να μιλάμε άσχημα μπροστά στα παιδιά μας (και μετά να έχουμε απαίτηση να κάνουν και εκείνα το ίδιο).
Θα αποφύγουμε τις ταμπέλες στα παιδιά και τις υποδείξεις του τύπου "μην τρέχεις, θα πέσεις!". Μόνο αν τρέξει -θα πάει μπροστά. Μόνο αν πέσει - θα μάθει να σηκώνεται.
Θα σταματήσουμε την γκρίνια για όλα αυτά που δεν έχουμε, για όλα αυτά που δεν κάναμε, για όλα αυτά που δεν έκαναν οι άλλοι για εμάς. Και θα περάσουμε στις πράξεις. Αλλάξτε ό,τι δεν σας αρέσει!
...αλλά θα κάνουμε και λίγη περισσότερη οικονομία ή τουλάχιστον ένα οικονομικό πλάνο για το τι μπορούμε να "κόψουμε" προκειμένου να αποκτήσουμε κάτι πιο σημαντικό.
Θα πούμε "όχι" στη μιζέρια: Δεν θα σταματήσουμε τις βόλτες επειδή έχει ακριβύνει η βενζίνη! Θα πάρουμε ποδήλατο ή θα πάμε με τα πόδια!
Θα φροντίζουμε περισσότερο τον εαυτό μας, για να αρέσουμε πρώτα σε εμάς και μετά στους άλλους και έτσι να έχουμε καλύτερη διάθεση που θα επιδρά θετικά στους γύρω μας.
Δεν θα υποκύψουμε στις πιέσεις του αφεντικού μας για ακόμα περισσότερες υπερωρίες, για ακόμα χαμηλότερο μισθό. 'Η τουλάχιστον δεν θα πέσουμε σε κατάθλιψη επειδή η δουλειά τείνει να γίνει μαρτύριο: Παίρνουμε βαθιές ανάσες και κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να περάσουμε καλά στη δουλειά.
Δεν θα "μασήσουμε" στα δύσκολα. Τι μαμάδες είμαστε αν δειλιάζουμε μπροστά στις δυσκολίες της ζωής; Τι πρότυπα θα δώσουμε στα παιδιά μας αν δεν αγωνιζόμαστε για αυτά που θέλουμε;
Θα ξεσκαρτάρουμε τα άχρηστα ρούχα και παλιά παιχνίδια και θα τα δώσουμε σε κάποιον που τα έχει ανάγκη.
Θα συνεχίσουμε να "ποστάρουμε" χαριτωμένα μωράκια στο Facebook γιατί αυτό μας δίνει ελπίδα για το μέλλον.
Θα καθαρίσουμε το desktop μας από άχρηστα αρχεία.
Θα βάψουμε -επιτέλους- το σπίτι.
Θα καθαρίσουμε ποντίκι και πληκτρολόγιο προτού μετατρέψουμε το γραφείο μας σε εργαστήριο αναπαραγωγής μικροβίων.
Θα επισκεφτούμε εκείνη τη θεία/ξαδέρφη με την οποία έχουμε χαθεί εδώ και χρόνια.
Θα μάθουμε τουλάχιστον μια ξένη γλώσσα.
Θα μάθουμε χορό.
Θα αρχίσουμε να βλέπουμε τα πράγματα πιο θετικά: Το τέλος του κόσμου τελικά δεν ήρθε. Έχει έρθει η ώρα, όμως, για νέες αρχές. Όπως λέει και "Το Μυστικό": "για να αποκτήσεις αυτό που θέλεις αρκεί να το έλξεις: Η δύναμη της έλξης ενεργοποιείται με τις σκέψεις μας, είτε είναι καλές είτε άσχημες. Εμείς είμαστε υπεύθυνοι για ό,τι μας έρχεται στη ζωή αφού το ελκύουμε με τη σκέψη. Είτε αφορά τις προσωπικές σχέσεις, την υγεία, τον πλουτισμό, τον κόσμο ή τον εαυτό μας, όλα έχουν να κάνουν με αυτό που σκεφτόμαστε. Η δύναμη της έλξης «φροντίζει» να κάνει την επιθυμία μας πραγματικότητα". Δεν χάνουμε κάτι να το δοκιμάσουμε...
Θα συγχωρέσουμε τους εαυτούς μας που για μία ακόμη χρονιά δεν κάναμε τίποτα από ό,τι είχαμε υποσχεθεί στην αρχή του νέου έτους (σήμερα). 
 
Συμβουλές:
Κάντε ό,τι σας αρέσει και κάντε το συχνά.
Αν δεν σας αρέσει κάτι, αλλάξτε το.
Αν δεν έχετε πολύ χρόνο, σταματήστε να βλέπετε τηλεόραση.
Πείτε στους γονείς σας ότι τους αγαπάτε. Ποτέ δεν ξέρετε πότε θα φύγουν.
Αν ψάχνετε τον έρωτα της ζωή σας σταματήστε: Όταν αρχίσετε να κάνετε πράγματα που αγαπάτε, θα έρθει μόνος του σε εσάς.
Σταματήστε να αναλύετε τα πάντα. Η ζωή είναι πολύ πιο απλή από όσο νομίζετε.
Ταξιδέψτε: Θα σας βοηθήσει να βρείτε τον εαυτό σας.
Μερικές ευκαιρίες έρχονται μόνο μια φορά: Αρπάξτε τις.
Να είστε ευγενικοί: Η αγένεια και τα νεύρα δεν βοήθησαν ποτέ κανέναν.
Αν δεν σας αρέσει η δουλειά σας, βρείτε άλλη.
Μην ζηλεύετε: Κάνετε κακό στον εαυτό σας.
Έχετε αυτοπεποίθηση: Εκτιμήστε τον εαυτό σας, για να σας εκτιμήσουν και οι άλλοι.
Να είστε αισιόδοξοι: Η αισιοδοξία είναι το κλειδί της ευτυχίας. Δοκιμάστε το.
Καλή χρονιά
 
 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Ορισμός στόχων: Μια ρεαλιστική προσέγγιση για συνεχή κέρδη
  • Κυκλική προπόνηση - Τι είναι και γιατί να την προτιμήσετε
  • Τι σημαίνει να είσαι αθλητής!
  • Πως να υλοποιήσεις τους στόχους σου στο Crossfit
  • Χρήστος Κυριαζής: «Τίποτα δεν είναι δύσκολο όταν το θες πολύ»
  • Οι 5 στόχοι που πρέπει να βάλεις στη λίστα γυμναστικής σου!
loading...