4 λάθη που κάνετε και δεν χάνετε την κοιλιά

  • Κατηγορία Υγεία
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Είναι πολλές οι φορές που έχετε παρατηρήσει ότι ενώ προσέχετε τη διατροφή σας, αποφεύγετε τα τηγανητά και το junk food, αθλείστε και πίνετε αρκετό νερό, δε βλέπετε κανένα αποτέλεσμα και η επίμονη κοιλίτσα μένει εκεί ακλόνητη.

Τις περισσότερες φορές, τα λάθη που κάνουμε είναι απλά πράγματα που δεν έχουμε καν σκεφτεί αλλά που δημιουργούν το πρόβλημα.

Πού είναι το μαγνήσιο;

Το σώμα σας χρειάζεται αρκετή ποσότητα μαγνησίου, ώστε να σταθεροποιεί τους καρδιακούς παλμούς και να ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρων στο αίμα. Συμβάλλει επίσης σημαντικά στην απώλεια βάρους και πιο συγκεκριμένα του κοιλιακού λίπους. Μία έρευνα του Αμερικανικού περιοδικού Διατροφής βρήκε ότι η υψηλότερη πρόσληψη μαγνησίου σχετιζόταν με χαμηλότερα επίπεδα ινσουλίνης. Ξεκινήστε, λοιπόν, να καταναλώνετε περισσότερα φασόλια, πράσινα φυλλώδη λαχανικά και ξηρούς καρπούς.

Κάνετε τη σωστή γυμναστική;

Όταν προσπαθείτε να αδυνατίσετε, ακολουθείτε συχνά προγράμματα αερόβιας γυμναστικής. Πού εντοπίζεται το πρόβλημα; Όταν έχεγτε ένα σταθερό ρυθμό, χάνετ βάρος στην αρχή αλλά αργότερα ο μεταβολισμός σας προσαρμόζεται και σταματάτε να καίτε θερμίδες. Η ιδανική εναλλακτική σας, όταν θέλετε να χάσετε την κοιλίτσα, είναι τα βάρη. Οι ασκήσεις που αυξάνουν τους παλμούς αλλά «δουλεύουν» και τους μυς, είναι οι πιο αποτελεσματικές. Μπορείτε να συνδυάσετε γυμναστική με βάρη με τρέξιμο, κολύμπι ή ποδηλασία.

Δεν κοιμάσαι αρκετά

Πάνω από το 50% των Αμερικανών γυναικών λέει ότι δεν κοιμάται επαρκώς, σύμφωνα με έρευνα. Εκτός από τα διάφορα προβλήματα που προκαλεί, δε βοηθά στην προσπάθειά σας στην απώλεια βάρους. Σύμφωνα με τη μελέτη του Ερευνητικού Κέντρου Διατροφής και Παχυσαρκίας της Νέας Υόρκης, όταν οι γυναίκες κοιμούνται κάτω από 4 ώρες, καταναλώνουν 300 θερμίδες επιπλέον σε καθημερινή βάση. Βρείτε όλα όσα σας βοηθούν να κοιμηθείτε 7-8 ώρες, όπως η μείωση της καφεΐνης και ο διαλογισμός.

Το «τσιμπάς» στο αλάτι

Αν νιώθετε φουσκωμένοι μετά από γεύμα με παραπάνω αλάτι, δεν είναι ιδέα σας. Ακόμα κι αν δε βάζετε μπόλικο από μόνοι σας, μπορεί απλώς ο δικός σας οργανισμός να χρειάζεται ακόμα λιγότερη ποσότητα. Τα γαλακτοκομικά και οι περισσότερες συσκευασμένες τροφές έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι. Προσοχή, λοιπόν.

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ