Τα πιο επικίνδυνα προϊόντα που πρέπει να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε!

  • Κατηγορία Υγεία
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Υπάρχουν πολλά επικίνδυνα προϊόντα για την υγεία που όλοι χρησιμοποιούμε, είτε γιατί αγνοούμε τους κινδύνους, είτε γιατί απλά μας βολεύουν. Ποια είναι αυτά;

Γνωρίζεις πόσα επικίνδυνα προϊόντα για την υγεία έχεις στο σπίτι σου; Πολλά! Και ορισμένα από αυτά μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμούς ή να σε οδηγήσουν ακόμη και στο θάνατο. Σύμφωνα με τους επιστήμονες αυτό οφείλεται στο ότι υπάρχουν πολλά χημικά σε αυτά τα προϊόντα.

Πρόκειται για πράγματα που όλοι χρησιμοποιούμε λίγο-πολύ στην καθημερινή μας ζωή, τα έχουμε συνηθίσει αλλά έχει φτάσει η στιγμή να τα βγάλουμε από την καθημερινότητά μας.

Ποια είναι τα πιο επικίνδυνα προϊόντα για την υγεία μας;

Προϊόντα από styrofoam (στυριοπρίονο)

Το στυροπρίονο είναι κατασκευασμένο από υλικό που ονομάζεται πολυστυρόλιο. Είναι πολύ ελαφρύ και ανθεκτικό αλλά έχεις ως βάση το πετρέλαιο που παράγεται από επιβλαβείς χημικές ουσίες όπως το στυρόλιο και το βενζόλιο. Έχει συνδεθεί με την ανάπτυξη του καρκίνου, την απώλεια της όρασης και της ακοής ενώ δημιουργεί προβλήματα στο νευρικό σύστημα.

Και όλα αυτά τα χημικά εισέρχονται στο σώμα μας κάθε φορά που πίνουμε ή τρώμε κάτι ζεστό σε styrofoam κούπες ή πιάτα.

Πρεσαρισμένα προϊόντα ξύλου

Αυτό το μικρό τραπεζάκι στην γωνία του δωματίου, ίσως να μην είναι και τόσο αθώο όσο φαίνεται. Το θέμα είναι ότι οι κατασκευαστές κολλούν όλα τα προϊόντα ξύλου για να φτιάξουν το τραπεζάκι σου με τη βοήθεια της ρητίνης που περιέχει urea-formaldehyde, η οποία εκπέμπει φορμαλδεΰδη στο δωμάτιό σου.

Τα κακά νέα είναι ότι όσο πιο ζεστό είναι το δωμάτιο και όση υγρασία έχει, τόσο περισσότερη φορμαλδεΰδη εκπέμπεται. Σε βάθος χρόνου, αυτή προκαλεί ασθένειες στους πνεύμονες, άσθμα, ακόμη και καρκίνο.

Προϊόντα με αντιβακτηριακές ιδιότητες

Η αλήθεια είναι πως πολλοί κατασκευαστές αντιβακτηριακών προϊόντων χρησιμοποιούν ένα στοιχείο που ονομάζεται triclosan στα προϊόντα τους. Και όχι μόνο είναι κακό για το περιβάλλον, αλλά βλάπτει και την υγεία μας.

Μελέτες έχουν δείξει πως προϊόντα που περιέχουν triclosan, το οποίο μπορεί να βρεθεί ακόμη και σε σαμπουάν, καλλυντικά ή οδοντόκρεμα, προκαλεί καρκίνο του ήπατος, όπως δοκιμάστηκε σε ποντίκια.

Φιδάκι για τα κουνούπια

Τώρα που ανοίγει ο καιρός, σκέφτεσαι αν έχεις φιδάκι για τα κουνούπια γιατί θα το χρειαστείς σύντομα. Πριν προμηθευτείς με φιδάκι, να σου πούμε πως αυτή η εφεύρεση δεν έχει και πολλά οφέλη. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως ο καπνός που προέρχεται από το φιδάκι, ισούται με τον καπνό 75-137 τσιγάρων. Αυτή η ποσότητα «σκοτώνει» κάθε ζωντανό πλάσμα, όπως και τους ανθρώπους στους οποίους προκαλεί σοβαρές ζημιές στους πνεύμονες.

Αρωματικά χώρου

Μπορεί το σπίτι σου να μυρίζει υπέροχα με αυτά τα αρωματικά που καταπολεμούν κάθε οσμή αλλά δεν είναι αθώα! Περιέχουν στοιχεία όπως τερπένια και αιθέρες γλυκόλης με βάση το αιθυλένιο.

Το τελευταίο μάλιστα, είναι γνωστό ως τοξική χημική ουσία, ενώ το πρώτο δημιουργεί τοξικό συνδυασμό όταν αλληλεπιδρά με το όζον στον αέρα.

Παράλληλα, εκπέμπουν μια δέσμη άλλων χημικών ουσιών που βλάπτουν την υγεία μας, ειδικά όταν χρησιμοποιούνται σε ένα μικρό μέρος ή σε δωμάτιο με ανεπαρκή αερισμό!

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ