Πώς θα προστατέψεις το δέρμα σου από τον ήλιο ειδικά αν έχεις τατουάζ

  • Κατηγορία Υγεία
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Εάν και εσύ ανήκεις στην κατηγορία αυτών που έχουν «χτυπήσει» ένα -ή όχι μόνο- τατουάζ στο δέρμα τους, τότε σίγουρα ο ήλιος είναι κάτι που θα πρέπει να προσέξεις.

Μπορεί οι τελευταίοι μήνες να ήταν δύσκολοι, όμως όταν ο καιρός ανοίγει, πάντα υπάρχει μεγαλύτερη διάθεση για βόλτα. Παρόλα αυτά, όταν είμαστε εκτεθειμένοι στον ήλιο, έστω και για λίγο, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε την προστασία του δέρματός μας, ιδιαίτερα εάν έχουμε και τατουάζ.

Τι πρέπει λοιπόν να κάνεις για να προστατέψεις το δέρμα σου από τον ήλιο, ειδικά στο σημείο που έχεις το τατουάζ;

Το αντηλιακό είναι ο καλύτερος φίλος σου
Το αντηλιακό είναι απαραίτητο για όλους. Εάν έχεις δε τατουάζ, ακόμη περισσότερο! Πέρα από το αισθητικό κομμάτι της υπόθεσης, την πιθανότητα δηλαδή να ξεθωριάσει το τατουάζ σου από την έκθεση στον ήλιο, υπάρχει και σοβαρός κίνδυνος για την υγεία του δέρματος.

Όταν το τατουάζ είναι σκούρο και το δέρμα εκτεθεί στην ηλιακή ακτινοβολία, υπάρχει η πιθανότητα να δημιουργηθούν βλάβες -δυσπλαστικοί ή άτυποι σπίλοι ή και μελανώματα, τα οποία μάλιστα μπορεί να μη γίνουν άμεσα ορατά εξαιτίας του τατουάζ! Γι’ αυτό το λόγο, θα πρέπει να χρησιμοποιείς καθημερινά αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας, ενώ για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα είναι καλό να το εφαρμόζεις περίπου 20 λεπτά πριν βγεις στον ήλιο.

Πρόσεξε τις ελιές σου
Εάν κοντά στο σημείο που έχεις κάνει το τατουάζ υπάρχει κάποια ελιά, είναι πιο δύσκολο να τη διακρίνεις. Είναι σημαντικό να ελέγχεις λοιπόν με προσοχή το σημείο για πιθανές αλλοιώσεις στο σχήμα, το χρώμα κλπ. Εάν παρατηρήσεις κάτι το διαφορετικό, θα πρέπει να επικοινωνήσεις άμεσα με το δερματολόγο σου.

Κάλυψε το τατουάζ με λεπτά ρούχα
Σίγουρα θέλεις να φαίνεται το τατουάζ σου. Άλλωστε, αυτός ίσως και να είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους το έκανες. Παρόλα αυτά, καλύτερα να το ξανασκεφτείς εάν βρίσκεσαι για πολλή ώρα κάτω από τον ήλιο.

Ένας πολύ καλός τρόπος για να προστατέψεις το δέρμα σου, πέρα από τη χρήση του αντηλιακού, είναι να καλύπτεις όσο γίνεται περισσότερο το σημείο που έχεις το τατουάζ με ελαφριά ρούχα. Έτσι, μπορείς να ελαχιστοποιήσεις την έκθεσή του στην υπεριώδη ακτινοβολία.

Τι γίνεται όμως εάν θέλεις να αφαιρέσεις το τατουάζ σου;
Πολλοί είναι αυτοί που είτε το μετάνιωσαν, είτε δεν αντέχουν την ταλαιπωρία της διαρκούς φροντίδας και προστασίας του τατουάζ τους. Εάν ανήκεις και εσύ σε αυτή την ομάδα, το καλό νέο είναι ότι μπορείς να το αφαιρέσεις εύκολα, γρήγορα και ανώδυνα.

Στα Δερματολογικά Κέντρα IQ Skin Clinics, υπό την επιστημονική διεύθυνση του Dr, Τzερμιά, η αφαίρεση των τατουάζ γίνεται με τη μέθοδο PICO LASER. Πρόκειται για την πιο εξελιγμένη μέθοδο για την αφαίρεση τατουάζ. Είναι κατάλληλη για όλα τα χρώματα και για όλους τους τύπους δέρματος. Μπορεί να αφαιρέσει οποιοδήποτε τατουάζ με ακρίβεια και ασφάλεια, ολοκληρωτικά μέσα σε λίγες μόνο συνεδρίες σύντομης διάρκειας.

Υπάρχει αφαίρεση τατουάζ χωρίς σημάδια;
Εάν θέλεις να αφαιρέσεις το τατουάζ σου, αλλά φοβάσαι ότι θα το αντικαταστήσεις με κάποια ουλή ή σημάδι, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Η αφαίρεση τατουάζ με τη μέθοδο PICO LASER δεν αφήνει σκιάσεις, ουλές και τραυματισμούς. Μάλιστα, είναι ιδανική για να διορθώσει βλάβες από προηγούμενες αποτυχημένες προσπάθειες αφαίρεσης του τατουάζ.

Επιπλέον, στα Δερματολογικά Κέντρα IQ Skin Clinics πριν από την εφαρμογή πραγματοποιείται πλήρης δερματολογική εξέταση, αλλά και λεπτομερειακή ψηλάφηση της περιοχής, έτσι ώστε να εντοπιστούν τυχόν ουλές ή κάποιος άτυπος σπίλος, δυσπλαστικός σπίλος ακόμη και μελάνωμα που μπορεί να έχει αναπτυχθεί κάτω από το τατουάζ και δεν είναι ορατό.

Ευχαριστούμε τον Dr. Τζερμιά Χριστόφορο, Δερματολόγο-Αφροδισιολόγο εξειδικευμένο στα LASER, Συνιδρυτή της Ευρωπαϊκής Εταιρείας LASER Δερματολογίας (ESLD), Επιστημονικό Διευθυντή των Δερματολογικών Κέντρων IQ Skin Clinics (www.iqskinclinics.com, www.tzermias.gr)

Δημοσίευση: gr.askmen.com

CBD BANNER 300X250PX

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ