Οι «αθώες» καθημερινές συνήθειες που οδηγούν σε εμφάνιση διαβήτη

  • Κατηγορία Υγεία
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Μήπως ορισμένες καθημερινές μας συνήθειες μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνo να αναπτύξουμε διαβήτη; H επιστήμη λέει πώς κάτι τέτοιο ισχύει.

Ο διαβήτης είναι μια δια βίου πάθηση, που προκαλεί το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα ενός ατόμου να γίνει πάρα πολύ υψηλό. Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι διαβήτη: Τύπου-1 και Τύπου-2.

Eνας άνθρωπος βρίσκεται στο στάδιο του προδιαβήτη όταν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα του είναι πάνω από το φυσιολογικό, αλλά όχι τόσο υψηλά που να θεωρείται ότι πάσχει από διαβήτη.

Ο διαβήτης είναι πιο κοινός από ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι. Για πολλά χρόνια ο διαβήτης είναι σιωπηλός και μερικοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν ότι τον έχουν, προτού να εκδηλώσουν προβλήματα που προκαλούνται από την ασθένεια.

Οι συνήθειες της καθημερινής μας ζωής φαίνεται να παίζουν πολύ μεγαλύτερο ρόλο στην ανάπτυξη του διαβήτη.

1. Οταν δεν πίνουμε αρκετό νερό

2. Οταν δεν πίνουμε καφέ

Έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι τα ατομα που πίνουν καφέ μακροχρόνια, έχουν λιγότερες πιθανότητες να προσβληθούν από διαβήτη τύπου 2 σε σύγκριση με άτομα που δεν πίνουν καφέ.

3. Οταν ξενυχτάμε και δεν κοιμόμαστε αρκετά

Εκτιμάται ότι το 70% των ατόμων με διαταραχές ύπνου έχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη και καρδιαγγειακών παθήσεων. Η ανεπάρκεια ύπνου διαταράσσει την ικανότητα του οργανισμού να ρυθμίσει το σάκχαρο, δημιουργώντας τον κίνδυνο ανάπτυξης προ-διαβήτη.

4. Οταν πίνουμε αρκετό αλκοόλ

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη.

5. Οταν δεν μας βλέπει ο ήλιος

6. Οταν τρώμε αρκετά το βράδυ

7. Οταν δεν τρώμε καθόλου πρωινό

8. Οταν βάζουμε πολύ αλάτι στο φαγητό

9. Οταν καπνίζουμε αρκετά

10. Οταν κάνουμε καθιστική ζωή και δεν ασκούμαστε

11. Οταν περνάμε αρκετές ώρες μπροστά από την τηλεόραση

Οσο περισσότερη ώρα περνάμε μπροστά από το κινητό, τον υπολογιστή ή την τηλεόραση, τόσο μεγαλύτερο κακό κάνουμε στον εαυτό μας. Η καθιστική ζωή είναι από τους μεγαλύτερους παράγοντες στην εξάπλωση του διαβήτη.

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ