Η ώρα που ξυπνάς το πρωί σχετίζεται άμεσα με τη ψυχική σου υγεία

  • Κατηγορία Υγεία
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Μπορεί πολλοί να θεωρούν πως τους είναι αδύνατο να ξυπνήσουν πολύ νωρίς το πρωί, όμως μια νέα μεγάλη έρευνα, έδειξε κάτι πολύ θετικό για τους... πρωινούς τύπους.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Πανεπιστήμια της Αμερικής, της Αγγλίας, της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Ολλανδίας παρατηρήθηκε ότι οι πρωινοί τύποι έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κάποιο πρόβλημα στην ψυχική υγεία τους, ενώ οι επιστήμονες εντόπισαν πως υπάρχουν εκατοντάδες παράγοντες στο DNA που επηρεάζουν το αν είσαι... πρωινός τύπος ή όχι.

Για την έρευνα, εξετάστηκε και αναλύθηκε το γενετικό υλικό ομάδας ατόμων που χαρακτηρίζουν τους εαυτούς τους ως πρωινοί ή αντίστοιχα βραδινοί τύποι.

Το συμπέρασμα ήταν, λοιπόν, ότι υπάρχει ισχυρή συσχέτιση ανάμεσα στο DNA και στην προτίμηση του κάθε ανθρώπου για την ώρα που θέλει να σηκώνεται απ’ το κρεβάτι. Οι 351 γενετικοί παράγοντες στη συνέχεια διασταυρώθηκαν με γονίδια που έχουν γνωστούς συσχετισμούς με κάποιες συνθήκες ψυχικής υγείας.

Αυτό που διαπιστώθηκε είναι ότι αυτοί που ξυπνάνε νωρίς έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν σχιζοφρένεια όπως και να πέσουν σε κατάθλιψη, με την έρευνα να υποστηρίζει ότι υπάρχουν σαφείς επιδημιολογικές ενώσεις μεταξύ των χαρακτηριστικών ψυχικής υγείας και του χρονοτύπου.

Η έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι ψυχικές διαταραχές είναι πιο σύνηθες και πιθανό να κάνουν την εμφάνισή τους σε κάποιον που δεν κοιμάται καλά τα βράδια και ως εκ τούτου ξυπνά πολύ αργά.

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ