Η εξέλιξη των συμπτωμάτων του κορωνοϊού μέρα με τη μέρα

  • Κατηγορία Υγεία
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Πώς εξελίσσεται ο ιος από την 1η ημέρα, μετά την περίοδο επώασης, μέχρι την 17η ημέρα.

Πώς ξεχωρίζουμε τα συμπτώματα του κορονοϊού από εκείνα της κοινής γρίπης ή του κρυολογήματος ή των αλλεργιών; Επίσης, ποια είναι τα συμπτώματα που παρουσιάζουν οι "ήπιες" περιπτώσεις; Είναι πράγματι τόσο ανώδυνα;

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Business Insider, τα ήπια περιστατικά COVID-19 είναι συχνά χειρότερα από ένα κρύωμα ή γρίπη - συνήθως χαρακτηρίζονται από πυρετό και ξηρό βήχα. Λιγότερο κοινά, αλλά επίσης πιθανά είναι άλλα συμπτώματα συμπεριλαμβανομένου του υγρού στους πνεύμονες, δυσκολία στην αναπνοή, πονοκεφάλους, μυϊκός πόνος, κόπωση και γαστρεντερικά συμπτώματα. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι περίπου το 80% των περιπτώσεων είναι ήπιες, αλλά απλά αναφέρονται σε άτομα που δεν χρειάζεται να νοσηλευτούν. Οι ήπιες περιπτώσεις μπορεί επίσης να αναπτυχθούν σε σοβαρές περιπτώσεις, εάν οι ιογενείς λοιμώξεις επιδεινωθούν.

3431f4e3b1ec4d4997862665a9ad052a

Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι κατά μέσο όρο η περίοδος επώασης του ιού είναι περίπου πέντε ημέρες. Σχεδόν 98% των ασθενών αναπτύσσουν συμπτώματα εντός 11,5 ημερών, αν και περίπου το 1% αρχίζουν να εμφανίζουν συμπτώματα μετά από 14 ημέρες.

Εδώ είναι η πορεία ημέρα με την ημέρα των συμπτωμάτων μεταξύ τυπικών ασθενών, σύμφωνα με το κινεζικό CDC:

Ημέρα 1η (μετά την περίοδο επώασης): Οι ασθενείς τρέχουν πυρετό. Μπορεί επίσης να παρουσιάσουν κόπωση, μυϊκό πόνο και ξηρό βήχα. Μία μικρή μειονότητα μπορεί να είχε διάρροια ή ναυτία μία έως δύο ημέρες πριν.
Ημέρα 5η: Οι ασθενείς μπορεί να έχουν δυσκολία στην αναπνοή - ειδικά αν είναι μεγαλύτεροι ή έχουν προϋπάρχουσα κατάσταση υγείας.
Ημέρα 8η: Σε αυτό το σημείο, οι ασθενείς με σοβαρές περιπτώσεις (15%, σύμφωνα με μια μελέτη του κινεζικού CDC) μπορεί να αναπτύξουν σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας, μια ασθένεια που συμβαίνει όταν το υγρό συσσωρεύει τους πνεύμονες. Το ARDS είναι συχνά θανατηφόρο.
Ημέρα 10η: Εάν οι ασθενείς έχουν επιδείνωση των συμπτωμάτων, αυτή είναι η χρονική στιγμή της εξέλιξης της νόσου όταν είναι πιθανότερο να γίνουν δεκτοί στη ΜΕΘ. Αυτοί οι ασθενείς πιθανώς έχουν περισσότερους κοιλιακούς πόρους και απώλεια όρεξης από τους ασθενείς με ηπιότερες περιπτώσεις.
Ημέρα 17η: Κατά μέσο όρο, οι άνθρωποι που αναρρώνουν από τον ιό αποβάλλονται από το νοσοκομείο μετά από 2,5 εβδομάδες.

Από: thetoc.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ