Γιατί και πόσο πρέπει να κοιμόμαστε το μεσημέρι;

  • Κατηγορία Υγεία
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Ο "μεσημεριανός υπνάκος" είναι μια συνήθεια που πολλοί έχουν και ειδικά οι κάτοικοι των χωρών στη λεκάνη της Μεσογείου και οι επιστήμονες λένε πως καλά κάνουν όσοι κοιμούνται τα μεσημέρια. Αρκεί να μην το παρακάνουν!

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη από την Ελβετία, ο σύντομος μεσημεριανός ύπνος πορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων.

Σύμφωνα με ένα άρθρο το οποίο δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Time, οι επιστήμονες εξέτασαν τις συνήθειες του ύπνου, την κατάσταση της υγείας και γενικότερα τον τρόπο ζωής 3.5000 ανθρώπων, ηλικίας 35 μέχρι και 75 για περίπου 8 χρόνια!

H έρευνα βρήκε πως ο μη επαρκής ύπνος αυξάνει τους κινδύνους για διάφορα θέματα υγείας, ενώ ένας υπνάκος κατά τη διάρκεια της ημέρας κάνει καλό στην καρδιά, μόνο όταν δεν το παρακάνεις φυσικά!

Περισσότεροι απ’ τους μισούς συμμετέχοντες δεν είχαν ως συνήθεια να κοιμούνται το απόγευμα, 667 είχαν μια μικρή σιέστα μια ή δύο φορές την εβδομάδα, 411 είχαν πέντε φορές και 370 έξι ή και επτά φορές την εβδομάδα.

Οι ερευνητές βρήκαν λοιπόν, πως οι άνθρωποι που κοιμούνται λίγο κατά τη διάρκεια της ημέρας ακόμη και μια ή δύο μέρες την εβδομάδα έχουν χαμηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν προβλήματα με την καρδιά, ακόμη κι αν δυσκολεύονται να κοιμηθούν το βράδυ.

,O σύντομος ύπνος τα απογεύματα ή τα μεσημέρια. προστατεύει την καρδιά καθώς την ανακουφίζει από το άγχος και ισορροπεί την έλλειψη ύπνου από το βράδυ.

Πόσο όμως πρέπει να κοιμηθεί κανείς; Οι επιστήμονες λένε πως ο ύπνος κατά τη διάρκεια της ημέρας (όχι της νύχτας) δεν θα πρέπει να ξεπερνά τη 1 ώρα!. Μάλιστα ένας υπνάκος διάρκειας μόλις 20 λεπτών είναι ικανός να προσφέρει μόνο ευεργετικά οφέλη στον οργανισμό.

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ