Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν αναπνέεις με τον σωστό τρόπο για το σώμα σου;

  • Κατηγορία Υγεία
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Ο τρόπος που παίρνουμε ανάσα επηρεάζει τον μεταβολισμό αλλά και την ψυχολογία μας.

Μία νέα έρευνα αποκαλύπτει πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για τον τρόπο με τον οποίο παίρνουμε ανάσα. Πολλές φορές μπορεί να πιάσουμε τον εαυτό μας να μην αναπνέουμε σωστά, όσο κι αν αυτό ακούγεται λίγο παράξενο. Σύμφωνα με την παραπάνω έρευνα βλέπουμε πως υπάρχουν πολλές ασκήσεις αναπνοής που μπορούν να βελτιώσουν τον μεταβολισμό μας και να μας φτιάξουν τη διάθεση. Ποιος όμως είναι τελικά ο σωστός τρόπος για να παίρνει κανείς ανάσα, τουλάχιστον σε αυτές τις ασκήσεις; Ο σωστός τρόπος είναι από το διάφραγμα. Πως θα το κάνεις αυτό; Είναι πολύ εύκολο σίγουρα απλά χρειάζεται εξάσκηση.

 

 

Εδώ μπορείς να βρεις κάποιους τρόπους για να εξασκήσεις αυτή τη μέθοδο αναπνοής. Τι είναι όμως το διάφραγμα; Έχεις ποτέ αναρωτηθεί πως λειτουργεί; Το διάφραγμα είναι ένας μεγάλος και ισχυρός μυς σε σχήμα θόλου στη βάση των πνευμόνων. Παρόλο που μπορεί να μην γίνεται αντιληπτό, το διάφραγμα είναι η πιο σημαντικός και αποτελεσματικός μυς της αναπνοής. Κατά την εισπνοή, το διάφραγμα συσπάται (σφίγγει) και κινείται προς τα κάτω. Αυτό δημιουργεί χώρο στον θώρακα ώστε οι πνεύμονες να γεμίσουν με αέρα και να εκπτυχθούν. Κατά την εκπνοή, συμβαίνει το αντίθετο αφού το διάφραγμα χαλαρώνει και μετακινείται αυθόρμητα (χωρίς προσπάθεια) προς τα πάνω, εντός του θώρακα.

 

 

Όταν κανείς αναπνέει από το διάφραγμα η ποσότητα αέρα που λαμβάνουν οι πνεύμονες είναι πολύ μεγαλύτερη με αποτέλεσμα το αίμα να κυκλοφορεί πιο σωστά. Το να θυμηθούμε ή να επανεκπαιδευθούμε να αναπνέουμε με το διάφραγμα μας είναι ωφέλιμο για όλους. Η διαφραγματική αναπνοή (που ονομάζεται επίσης «κοιλιακή αναπνοή») γίνεται ουσιαστικά χωρίς κανένα κόπο. Επιπλέον, επειδή κάθε διαφραγματική αναπνοή είναι βαθιά και πλήρως αποτελεσματική, μας επιτρέπει να αναπνέουμε πιο αργά.

 

 

Η διαφραγματική αναπνοή επιτρέπει επίσης την καλύτερη δυνατή οξυγόνωση του σώματος και αποβολή του διοξειδίου του άνθρακα από το σώμα μας. Κατά συνέπεια, η διαφραγματική αναπνοή μειώνει το αίσθημα της δύσπνοιας, βοηθά στη μείωση των καρδιακών παλμών και την σταθεροποίηση της πίεσης του αίματος και προάγει, εν τέλει, την σωματική και πνευματική χαλάρωση και ευεξία.

Πηγή: www.ratpack.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Canna River το Νο1 παγκόσμιο Brand στον χώρο του HHC!