6 ασκήσεις που κάνουν κακό στο σώμα σου και πρέπει να αποφύγεις

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Πάμε να δούμε έξι ασκήσεις που σε κάνουν να φλερτάρεις έντονα με τον τραυματισμό.

Η σημασία του ανθρώπου που θα σε καθοδηγήσει στην προπόνηση είναι μεγάλη, καθώς αν είναι αδιάφορος τότε είσαι το επόμενο θύμα για…τραυματισμό. Υπάρχουν ασκήσεις που κάνουν περισσότερο κακό στο σώμα παρά καλό. Ο προπονητής τις γνωρίζει λόγω εμπειρίας και κάποια στιγμή υπέφερε κι αυτός. Ο ενδεδειγμένος τρόπος είναι να ρωτάς πριν κάνεις οτιδήποτε ώστε να επιστρέφεις στο σπίτι υγιής. Πάμε να δούμε έξι ασκήσεις που σε κάνουν να φλερτάρεις έντονα με τον τραυματισμό.

Πρέσα για πόδια

Κλασσική άσκηση που θα δεις τον καθένα να την κάνει και να βάζει έναν…τόνο κιλά ουρλιάζοντας. Η συγκεκριμένη άσκηση κάνει μεγάλο κακό στην κίνηση του σώματος και τις αρθρώσεις. Επίσης καταπιέζει τα γόνατα. Όσοι έχουν προβλήματα στην σπονδυλική στήλη και απευθύνονται σε ορθοπεδικούς συνήθως είναι γιατί καταπονήθηκαν από αυτή την άσκηση.

Ditch the Leg Press

Βαθιά καθίσματα για τρικέφαλους

Κατά καιρούς την έχουμε προτείνει ως μία καλή άσκηση στο σπίτι και γενικά σε μικρούς χώρους. Δυστυχώς έχει όμως και την αρνητική της πλευρά. Είναι μία άσκηση που αναγκάζει τους ώμους να έχουν μία συγκεκριμένη θέση που τους καταπονεί.Καθώς βυθίζεστε αναπόφευκτα το κεφάλι πάει μπροστά και αυτό προκαλεί πόνο στο σώμα. Σίγουρα υπάρχουν δεκάδες ασκήσεις που δεν χρειάζεται να ζορίσεις το σώμα σου τόσο πολύ για να δουλέψεις τους τρικέφαλους.

Bench Dips

Έκταση για γόνατα

Εξαιρετική άσκηση για τετρακέφαλους αλλά…η δύναμη που βάζει κανείς για να τεντώσει τα γόνατα, μπορεί να τα κάνει επιρρεπή σε τραυματισμούς. Μπορούν οι εκτάσεις να γίνουν χωρίς βάρη όπως για παράδειγμα ακολουθούν συχνά στην γιόγκα.

seated knee ext

Μπάρα για πλάτη και ώμους πίσω από το κεφάλι

Άλλη μία κλασσική άσκηση που θεωρούμε πως κάνει διπλό κακό. Πρώτον ο συγκεκριμένος τρόπος άσκησης με το πέρασμα του καιρού χαλάει την στάση του σώματος και το σώμα καμπουριάζει. Επίσης όταν η μπάρα φτάνει κάτω από το κεφάλι πιέζει τους πρόσθιους συνδέσμους και τις αρθρώσεις. Αυτό αργότερα συμβάλει στην αστάθεια των ώμων και την υπερκινητικότητα.

behind the neck lat pull downs

Smith Machine

Γενικότερα ασκήσεις που περιορίζουν την κίνηση του σώματος είναι προς αποφυγής. Το μηχάνημα Smith κάνει αυτό ακριβώς. Το σώμα μένει κλειδωμένο και έτσι πιέζεται υπερβολικά η μέση που τραβάει όλο το ζόρι. Και όπως γνωρίζετε αν αρχίσουν τα προβλήματα στην μέση, δεν σταματούν.

erin stern romanian deadlift 1109

Ασκήσεις με μπάρα για τα φτερά- ώμους

Γενικότερα οι όρθιες ασκήσεις καταπονούν πολύ την μέση. Η συγκεκριμένη χτυπάει και τους ώμους, αναγκάζοντας τους να περιστρέφονται εξωτερικά και να προκαλούν προβλήματα στους συνδέσμους. Επίσης οι καρποί δέχονται μεγάλη πίεση και οι τένοντες κινδυνεύουν.

upright rows widen grip

Πηγή: beastmode.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ