Πως θα ανακουφίσετε τους πιασμένους μυς

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Τέσσερα βήματα για να ανακουφιστείτε από τους πόνους.

Βελτιώνουμε τη δύναμη του κορμού μας

Πολλές φορές, οι πιασμένοι μύες σημαίνουν ότι ο κορμός μας δεν είναι αρκετά δυνατός. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο πρέπει να γυμναζόμαστε τακτικά, κάνοντας ασκήσεις όπως η σανίδα και οι κάμψεις, για να δυναμώσουμε τους μυς που στηρίζουν τη σπονδυλική στήλη.

Ασκήσεις αντοχής

Ανά τακτά διαστήματα, ανεβάστε την ένταση στο πρόγραμμα γυμναστικής σας. Τρέξτε πιο γρήγορα, κάντε τις ασκήσεις με περισσότερη ένταση (με την βοήθεια του γυμναστή σας, πάντα) και σύντομα θα δείτε αποτελέσματα. Οι ασκήσεις αντοχής βελτιώνουν την ευλυγισία μας, σύμφωνα με μια μελέτη του Πανεπιστημίου της Β. Ντακότα.

Η κατάλληλη διατροφή

Υπάρχουν τροφές που μπορούν να δράσουν ως φυσικά μυοχαλαρωτικά και προσφέρουν πολλά επιπλέον οφέλη στον οργανισμό μας. Και αυτές είναι οι αγαπημένες μας:

Χαμομήλι

Το τσάι του χαμομηλιού χρησιμοποιείται ως φυσικό φάρμακο εδώ και χιλιάδες χρόνια, και υπάρχουν πολλές μελέτες που επιβεβαιώνουν ότι δεν είναι απλά ένα γιατροσόφι. Το χαμομήλι προσφέρει ανακούφιση από μυϊκούς σπασμούς, σε μορφή εκχυλίσματος και όταν το πίνουμε σε τσάι, μπορεί να χαλαρώσει τους πιασμένους μυς.

Blueberries

Το μικρό, θαυματουργό μούρο που δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσουμε να αγαπάμε. Τα αντιοξειδωτικά του βοηθούν στην πρόληψη του οξειδωτικού στρες και των φλεγμονών, κάνοντάς μας να αισθανόμαστε δυνατοί.

Πιπέρι καγιέν

Υπάρχει λόγος που σας λέμε τόσο συχνά να χρησιμοποιείτε μπαχαρικά στο φαγητό σας και ειδικά κόκκινα πιπέρια όπως το καγιέν. Η καψαϊκίνη που περιέχει δρα ως φυσικό μυοχαλαρωτικό, και προτείνεται, μάλιστα, για ανθρώπους που πάσχουν από ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Αυγά

Πολλές φορές, ένας μυϊκός πόνος σημαίνει πως μας λείπει βιταμίνη D. Και μία από τις καλύτερες διατροφικές πηγές αυτής της απαραίτητης βιταμίνης είναι τα αυγά. Και, προφανώς, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το να τα συμπεριλαμβάνουμε στο πρωινό μας έχει εκπληκτικά οφέλη για τον οργανισμό μας.

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ