Πιάνεσαι στο γυμναστήριο; Μια είναι η τέλεια λύση για τους μυικούς πόνους

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Ακόμα και αν γυμνάζεσαι εντατικά και συστηματικά, δεν αποκλείεται μετά το τέλος της προπόνησης να αισθάνεσαι συχνά το λεγόμενο "πιάσιμο", με έντονους μυικούς πόνους και τραβήγματα.

Και υπάρχουν πολλοί μέθοδοι και τρόποι για να αντιμετωπίζει κανείς το πιάσιμο που προκαλεί η γυμναστική, αλλά, σύμφωνα με μια επιστημονική έρευνα, ο καλύτερος τρόπος για να απαλύνεις τους μυϊκούς πόνους μετά από μία προπόνηση, είναι η περισσότερη άσκηση. Κοινώς μόλις ολοκληρώνεις την προπόνηση σου θα πρέπει να αφιερώνεις χρόνο για λίγη επιπλέον ήπιας έντασης άσκηση, δηλαδή θα πρέπει πάντα να κάνεις αποθεραπεία.

Σύμφωνα με τη μελέτη, όπου εξετάστηκαν αρκετοί μέθοδοι για την αντιμετώπιση των μυϊκών πόνων, μεταξύ των οποίων και μασάζ ή κρυοθεραπεία, η επιπλέον άσκηση, δηλαδή η αποθεραπεία αποδείχθηκε η πιο αποτελεσματική λύση!

Η διαδικασία της αποθεραπείας είναι ακριβώς η αντίστροφη από αυτή που συντελείται κατά την διάρκεια της προθέρμανσης. Ξεκινώντας την διαδικασία της αποθεραπείας, επιβραδύνετε τον ρυθμό της αθλητικής δραστηριότητας που έχετε επιλέξει.

Ειδικά αν εκτελείτε αερόβια δραστηριότητα, επιτρέπει την σταδιακή μείωση των καρδιακών σφυγμών κατεβάζοντας τους στα φυσιολογικά επίπεδα και η αναπνοή σας να αποκτήσει τον κανονικό της ρυθμό. Τέλος επειδή το μυϊκό σας σύστημα είναι ζεστό και ελαστικότερο από την κυρίως προπόνηση, μπορείτε να εκτελέσετε τις ασκήσεις διατάσεων με μεγαλύτερη ευκολία από ότι στην προθέρμανση.

Αφιερώστε τουλάχιστον 10 λεπτά στην αποθεραπεία σε κάθε προπόνηση. Αν το προπονητικό σας πρόγραμμα ήταν έντονο ή ήσασταν πιασμένοι από προηγούμενες προπονήσεις αφιερώστε περισσότερη ώρα στην αποθεραπεία.

Πηγή: mag.sigmalive.com

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ