Προπόνηση για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Επιστήμονες κατέληξαν στη μακροβιοτική προπόνηση που θα ωφελήσει τόσο την ποιότητα όσο και τη διάρκεια της ζωής σου.

Είσαι στη φάση που το ψάχνεις με τη μακροβιοτική προπόνηση; Θέλεις να βρεις ένα σύστημα άσκησης που θα σου επιτρέψει να ζήσεις όχι μόνο πιο πολύ αλλά και πιο καλά; Τότε πρέπει να δώσεις προσοχή σε μία μελέτη που δημοσιεύθηκε στη Βρετανική Επιθεώρηση Αθλητιατρικής, που περιλαμβάνει οδηγίες τόσο για τα είδη της άσκησης που πρέπει να κάνεις όσο και για τον χρόνο που πρέπει να τους αφιερώσεις.

Η μακροβιοτική προπόνηση και τα οφέλη της
Στην ουσία αυτό που έχεις να κάνεις είναι ένα πρόγραμμα ενδυνάμωσης που να στοχεύει, παράλληλα με τη μυική ενδυνάμωση, στην αύξηση της στεγνής μυικής μάζας. Αυτό πρέπει να περιλαμβάνει ασκήσεις που να μπορείς να τις εκτελέσεις χρησιμοποιώντας σωστά απλώς και μόνο το βάρος του σώματός σου (π.χ. squats και ροκανίσματα) ή λάστιχα γυμναστικής.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες που συμμετείχαν στην έρευνα, αρκεί το να αφιερώνεις σε ένα τέτοιο πρόγραμμα από 30 έως 60 λεπτά την εβδομάδα. Η ανάλυση των δεδομένων έδειξε ότι όσοι γυμνάζονταν με αυτόν τον ρυθμό είχαν κατά 20% μειωμένο ρίσκο να πεθάνουν από αιτίες που σχετίζονται με τις καρδιοπάθειες, τον διαβήτη ή τον καρκίνο.

Για να απογειώσεις τα οφέλη ενός τέτοιου προγράμματος, συνδύασέ το με οποιοδήποτε είδος αεροβικής άσκησης, όπως το περπάτημα, ο χορός ή το τρέξιμο. Τα αποτελέσματα δεν θα είναι εμφανή μόνο στην εικόνα και την καλή σου 'φόρμα' αλλά και στην υγεία σου, καθώς αυτός ο συνδυασμός μειώνει το ρίσκο για πρόωρο θάνατο κατά 40%, για καρδιακές παθήσεις κατά 46% και για καρκίνο κατά 28%.

Η εγκυρότητα και η σημασία της έρευνας
Τα συμπεράσματα των επιστημόνων θεωρούνται ασφαλή, καθώς βασίζονται σε δεδομένα από 16 έρευνες, στις οποίες συμμετείχαν 480 χιλιάδες άτομα, ηλικίας 18 έως 98 ετών.

Ένα σπουδαίο χαρακτηριστικό της είναι το ότι δεν επιτρέπει δικαιολογίες. Η μακροβιοτική προπόνηση δεν απαιτεί ούτε ιδιαίτερα πολύ χρόνο, ούτε τη χρήση ακριβού γυμναστηριακού εξοπλισμού.

Τα θετικά αποτελέσματα του συγκεκριμένου προπονητικού σχήματος στη διάρκεια και την ποιότητα της ζωής, εικάζεται με ασφάλεια ότι οφείλονται σε παράγοντες όπως η μείωση του σωματικού λίπους και βάρους ή τα χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου και χοληστερόλης στο αίμα.

Κι ενώ αυτά ήταν μέχρι τώρα λίγο-πολύ γνωστά, η πρωτοτυπία της έρευνας έγκειται στην ποσοτικοποίηση των θετικών αποτελεσμάτων που έχει στην υγεία ένα πρόγραμμα ενδυνάμωσης και ο συνδυασμός του με την αεροβική δραστηριότητα.

Πηγή: esquire.com.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ