Μπορεί κάποιος να ζήσει 130 χρόνια;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Υπάρχει σταθερή άνοδος του αριθμού των ανθρώπων που ζουν πέρα από τα 100 τις πρόσφατες δεκαετίες, με έως σχεδόν μισό εκατομμύριο παγκοσμίως.

Πόσο μπορεί να ζήσει ένα άνθρωπος; Νέα έρευνα προβλέπει ότι υπάρχει πιθανότητα κάποιος στον πλανήτη να γιορτάσει τα 130 του χρόνια αυτόν τον αιώνα.

Υπάρχει σταθερή άνοδος του αριθμού των ανθρώπων που ζουν πέρα από τα 100 τις πρόσφατες δεκαετίες, με έως σχεδόν μισό εκατομμύριο παγκοσμίως.

Η γηραιότερη γνωστή στον κόσμο ήταν η Jeanne Calment από τη Γαλλία που ήταν 122 ετών όταν πέθανε το 1997.

Τώρα η γηραιότερη στον πλανήτη είναι η Kane Tanaka στην Ιαπωνία, 118 ετών.

Ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι οι νόσοι και η βασική εξασθένηση των κυττάρων περιορίζουν τη μακροζωία αλλά άλλοι πιστεύουν ότι δεν υπάρχει οροφή.

Ερευνητές του University of Washington χρησιμοποίησαν μοντέλα για τον εντοπισμό της μάξιμουμ μακροζωίας αυτόν τον αιώνα.

Ο Michael Pearce, δήλωσε ότι με αυτή την έρευνα ποσοτικοποιείται πόσο πιθανό πιστεύουμε ότι είναι πως κάποιος θα φτάσει διάφορες ακραίες ηλικίες αυτόν τον αιώνα.

Οι ερευνητές κατέληξαν ότι έως το 2100, είναι σχεδόν 100% πιθανό το τρέχον ρεκόρ των 122 ετών να ξεπεραστεί. Υπάρχει πιθανότητα 99% κάποιος που ζει έως τα 124 χρόνια να έχει 68% πιθανότητες να φτάσει τα 127 και 13% να φτάσει τα 130.

Είναι εξαιρετικά απίθανο κάποιος να ζήσει έως τα 135 αυτόν τον αιώνα, αναφέρει η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Demographic Research.

Αν και υπάρχουν αυξημένοι αριθμοί ανθρώπων που ζουν πολλά χρόνια, οι συγγραφείς σημείωσαν ότι το ποσοστό θνησιμότητας επιπεδοποιείται μετά από κάποια ηλικία, που σημαίνει ότι κάποιος 110 ετών και κάποιος 114 έχουν περίπου τις ίδιες πιθανότητες να ζήσουν ακόμα ένα έτος.

Ο Adrian Raftery, δήλωσε ότι δεν έχει σημασία πόσων ετών είναι- όταν φτάσουν τα 110, πεθαίνουν με τον ίδιο ρυθμό.

Πηγή: www.iatronet.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ