Το κόκκινο κρέας κάνει λιγότερο ελκυστικούς τους άντρες

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Δύσκολα τα πράγματα για τους φίλους της μπριζόλας.

Όπως όλοι γνωρίζουν εδώ και αρκετό καιρό χάρη στην μελέτη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας η κατανάλωση κόκκινου κρέατος και επεξεργασμένων εκδοχών του μπορεί να σχετίζονται με την εμφάνιση καρκίνου (κάτι που ασφαλώς αφορά στην πάρα πολύ συχνή χρήση του).

Αυτή τη φορά, μία νέα μελέτη από την Τσεχία παρουσιάζει έναν άλλο -λιγότερο βλαβερό- κίνδυνο της υπερκατανάλωσης κόκκινου κρέατος, αλλά και πιο άμεσο: οι άντρες που τρώνε συχνά, μπορεί να γίνουν λιγότερο ελκυστικοί στις γυναίκες. Οι ερευνητές εξέτασαν δύο γκρουπ αντρών. Το πρώτο από αυτά έτρωγε καθημερινά μπριζόλες, ενώ το άλλο καθόλου κόκκινο κρέας για δύο ολόκληρες εβδομάδες.

Το κόκκινο κρέας κάνει λιγότερο ελκυστικούς τους άντρες
Έπειτα από το διάστημα αυτό, οι ερευνητές συγκέντρωσαν δείγματα από τον ιδρώτα όλων των συμμετεχόντων. Έβαλαν διάφορες γυναίκες να τα μυρίσουν και να αξιολογήσουν ποια είναι τα πιο ελκυστικά και αρρενωπά.

Αφήνοντας στην άκρη το αηδιαστικό κομμάτι της διαδικασίας, κατέληξαν σε μερικά εντυπωσιακά πορίσματα: Η μυρωδιά αυτών που δεν έτρωγαν κρέας ήταν πολύ καλύτερη, πιο ελκυστική και χαμηλότερη σε ένταση.

Η επιστήμη κατέληξε. Αν θέλεις να ευχαριστήσεις το αντίθετο φύλο, χαλάρωσε λίγο με τα κοψίδια.

Πηγή: esquire.com.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ