Πόση ώρα γυμναστικής ακριβώς απαιτείται για να είσαι fit;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Αν τώρα που έχουν επιβληθεί αυστηρά μέτρα περιορισμού μετακινήσεων και εξόδων, λόγω κορωνοϊού, νιώθεις πως δεν μπορείς πια να αφιερώνεις όσο χρόνο αφιέρωνες στη γυμναστική σου και φοβάσαι πως θα χάσεις την καλή φυσική σου κατάσταση, μια νέα επιστημονική έρευνα έχει καλά νέα για εσένα.

Τα καλά νέα είναι πως μελέτη που παρουσιάστηκε από το Lancet, δείχνει πως μόλις 2.5 ώρες άσκηση την εβδομάδα, επαρκούν για να παραμείνεις fit και υγιής.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, το graskmen.com, η μελέτη παρακολούθησε την πορεία 130.000 ανθρώπων σε διάφορες χώρες για 7 ολόκληρα χρόνια και κατέληξε στο συμπέρασμα πως όσοι έκαναν γυμναστική για 2,5 ώρες κάθε εβδομάδα παρουσίασαν μεταξύ άλλων μικρότερες κατά 20% πιθανότητες για εμφάνιση καρδιακού επεισοδίου και 28% μειωμένο ρίσκο πρόωρου θανάτου.

Τα ευχάριστα ωστόσο δεν περιορίζονται μόνο στα παραπάνω: Η άσκησή σου δεν χρειάζεται να αγγίζει την ένταση του CrossFit ή του τρεξίματος για μισή ώρα την ημέρα. Αρκεί να περπατάς αρκετά και να κάνεις τις δουλειές του σπιτιού, για 150 λεπτά την εβδομάδα, και τα αποτελέσματα θα είναι σχεδόν παρόμοια με τον αντίστοιχο χρόνο που θα περνούσες στο γυμναστήριο. Βασικά, κάθε σωματική δραστηριότητα μπορεί να αποδειχθεί ευεργετική.

«Τα αποτελέσματα διαλύουν μια και καλή την αντίληψη πως πρέπει να έχεις χρήματα για να αθληθείς. Τα ευρήματά μας καταλήγουν στο συμπέρασμα πως η μη ψυχαγωγική δραστηριότητα -εργασία, οικιακά, μετακινήσεις με τα πόδια- είναι αρκετά σημαντική προκειμένου να αποφευχθούν πολύ επικίνδυνες καταστάσεις. Χρειάζονται μόλις 21 λεπτά κίνησης την ημέρα και αυτό είναι ένα πολύ μικρό διάστημα για να ισχυριστείς πως δεν έχεις ενέργεια ή χρόνο» αναφέρει ο Dr. Scott Lear, επικεφαλής της έρευνας.

Πηγή: mag.sigmalive.com

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ