Πιο πλούσιοι όσοι γυμνάζονται λέει η επιστήμη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Ένα πολύ καλό κίνητρο για να σηκωθείς από τον καναπέ.

Όσο ζεις μαθαίνεις λένε και κοίτα να δεις που η γυμναστική δεν έχει σημαντικά οφέλη μόνο για το σώμα, το πνεύμα και την καλή ψυχολογία σου, αλλά και για την τσέπη σου.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το fitness app, Freeletics, που ενθαρρύνει άντρες και γυναίκες να δοκιμάσουν την υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση, γνωστή και ως ΗΙIT, όσοι γυμνάζονται συστηματικά τείνουν να βγάζουν περισσότερα χρήματα συγκριτικά με εκείνους που δεν αθλούνται.

Η έρευνα που θα σε σηκώσει από τον καναπέ

Σ' αυτήν συμμετείχαν 2.000 άντρες και γυναίκες, που αφού συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τη φυσική τους κατάσταση, το κατά πόσο ασκούνται και τα ετήσια έσοδα τους, χωρίστηκαν σε δύο ομάδες: σ' αυτούς που έχουν εντάξει τη γυμναστική στην καθημερινότητά τους και σ' αυτούς που δεν έχουν καμία σχέση με τη λέξη. Όπως διαπιστώθηκε, η πρώτη ομάδα κέρδιζε 74.000 δολάρια το χρόνο (62.583 ευρώ), ενώ η δεύτερη 49.000 δολάρια (41.440 ευρώ). Όπως επίσης και ότι εκείνοι που αθλούνταν ήταν πολύ πιο ευτυχισμένοι από τους υπόλοιπους.

«Τα ευρήματα της μελέτης μας αποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι έχουν ξεκινήσει να νιώθουν πλέον τις ολιστικές επιδράσεις που μπορεί να έχει η φυσική κατάσταση στη ζωή τους εν γένει και όχι στην εξωτερική εμφάνιση και το σώμα τους», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εφαρμογής Freeletics, Daniel Sobhani για να καταλήξει: «Τα θετικά αποτελέσματα της άσκησης δεν εξαντλούνται μόνο στη γράμμωση. Η γυμναστική μπορεί να βοηθήσει τον άνθρωπο να ανακαλύψει τις πραγματική δύναμη που κρύβει μέσα του, να ξεδιπλώσει τα ταλέντα του και τον επιστρατεύσει με αυτοπεποίθηση, θέληση και κουράγιο για να όλα αυτά που επιθυμεί να πετύχει στη ζωή του».

Πηγή: gr.askmen.com

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ