Πιο δυνατοί και σίγουροι για τον εαυτό τους όσοι έχουν φαλάκρα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Κανένα άγχος, κανένας πανικός για τα μαλλιά που έχεις χάσει ή αρχίσει να χάνεις.

Αραίωση, αυτός ο εφιάλτης
Τριχόπτωση, αραίωση, ανδρογενής αλωπεκία. Όποια λέξη κι αν χρησιμοποιείς για τα μαλλιά σου που καθημερινά ολοένα και χάνουν την πυκνότητά τους, το πρόβλημα δεν πρόκειται να εξαφανιστεί. Άλλωστε, οι δύο κύριες αιτίες του φαινομένου της φαλάκρας είναι η γενετική προδιάθεση και η γήρανση του οργανισμού. Άλλοι παράγοντες που μπορούν να επισπεύσουν την απώλεια μαλλιών είναι η κακή διατροφή, το άγχος, το κάπνισμα αλλά και η χρόνια έλλειψη ύπνου.

Κι επειδή ο «κρατήρας» ή οι «κρατήρες» που έχουν εμφανιστεί στο κεφάλι σου δύσκολα μπορούν να καμουφλαριστούν (Διάσημα κεφάλια σου δείχνουν πώς να κουρευτείς αν χάνεις τα μαλλιά σου), μοναδική σωτήρια λύση φαντάζει -ποια εμφύτευση ρε παιδιά, ας σοβαρευτούμε- να τα πάρεις με την ψιλή.

Η έρευνα που σου φτιάχνει τη διάθεση
Κανένα άγχος, κανένας πανικός έρχεται να σου πει τώρα η επιστήμη και να σου αναπτερώσει το πεσμένο σου ηθικό. Σύμφωνα με την έρευνα Shorn Scalps and Perceptions of Male Dominance που διεξήγαγε ο Dr. Albert E. Mannes, οι άντρες που είναι καραφλοί είναι πιο δυνατοί και έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση συγκριτικά με εκείνους που έχουν να υπερηφανεύονται για την πλούσια χαίτη τους.

Το συγκεκριμένο πόρισμα προέκυψε ύστερα από τη διενέργεια δύο μελετών: Στην πρώτη, οι άντρες με ξυρισμένο κεφάλι βαθμολογήθηκαν από γυναίκες και άντρες ως πιο επιβλητικοί, ενώ στη δεύτερη, όταν οι επιστήμονες αφαίρεσαν με τη χρήση της τεχνολογίας τα μαλλιά από εκείνους που δεν ήταν καραφλοί, βαθμολογήθηκαν ως πιο ισχυροί, πιο ψηλοί, πιο δυνατοί και πιο αυθεντικοί.

Η άποψη του ειδικού
Όπως αναφέρει ο Steve McKeown, ψυχαναλυτής και ιδιοκτήτης της The McKeown Clinic: «Έρευνες έχουν δείξει ότι το 50% των αντρών χάνει τα μαλλιά του -όλα ή μέρος αυτών- μέχρι την ηλικία των 50 ετών. Μάλιστα, σχεδόν κάθε χρόνο ξοδεύονται περίπου 4 δισεκατομμύρια ευρώ παγκοσμίως προκειμένου να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του φαινομένου ή να ανατραπεί μέσω της διαδικασίας της εμφύτευσης. Άλλωστε, μια πλούσια κόμη ανέκαθεν συνδεόταν με τη δύναμη, τα νιάτα και την αρρενωπότητα, ενώ η φαλάκρα με τα γηρατειά και την αδυναμία».

Τα δεδομένα σήμερα όμως έχουν αλλάξει. «Στην εν λόγω μελέτη, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι η κοινή γνώμη έχει πλέον μια διαφορετική άποψη για όσους δεν έχουν μαλλιά, γεγονός που αποτελεί μια τονωτική ένεση στην ψυχολογία αυτών των αντρών».

Συμπέρασμα; Αντί να προσπαθείς να κρύψεις το πρόβλημα, τόσο χειρότερα κάνεις τα πράγματα. Δείξε τη φαλάκρα σου στον κόσμο με υπερηφάνεια και όρθωσε ανάστημα.

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ