Οι γυναίκες βιώνουν οργασμούς στη διάρκεια των κοιλιακών;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Τι είναι το "coregasm" και πώς τον αντιμετωπίζουν οι γυναίκες; Μία νέα θεωρία στο Tik Tok αλλάζει τα δεδομένα, τι λένε οι ειδικοί!

Μία νεά θεωρία δοκιμάζουν οι γυναίκες που χρησιμοποιούν το Tik Tok και θέλει όσες κάνουν κοιλιακούς να βιώνουν και… οργασμούς. Η συγκεκριμένη θεωρία υπάρχει εδώ και λίγο καιρό, αλλά έγινε περισσότερο δημοφιλής όταν η Annie Knight, μία fitness και lifestyle TikToker, από την Αυστραλία μοιράστηκε τον προβληματισμό της με τους 18,000 ακολούθους της.

«Χρειάζεται να συζητήσουμε το γεγονός ότι οι γυναίκες μπορεί να έχουν οργασμούς όταν γυμνάζονται. Αυτή η πληροφορία ήταν καινούρια για εμένα. Δεν είχα ιδέα μέχρι που το είδα στο Tik Tok. Και πάλι δεν το πίστεψα αμέσως. Ποιος μπορεί να βιώσει οργασμό την ώρα των κοιλιακών;», έγραψε και την ανάρτησή της είδαν πάνω από 1 εκ. άνθρωποι. Η ίδια αποκάλυψε πως δύο φίλες της το έζησαν και ότι και εκείνη από τότε που το έμαθαν κάνει διαρκώς κοιλιακούς.

 

@annieknight38

? excuse me #fyp #foryoupage

♬ original sound - Annie Knight

 

Αρκετές γυναίκες δοκίμασαν διάφορα είδη κοιλιακών για να το πετύχουν, αφού είδαν το video της influencer, με μία μάλιστα να δημοσιεύει τη στιγμή που το έζησε . «Μη με ρωτάτε πώς, έγινε!», έγραψε κάτω από το video που τη δείχνει να κάνει κοιλιακούς σε μονόζυγο.

 

@jessdavo97

The gym is my lesbian ? #dontaskquestions #gymshit #lgbt #gaygirl #yolo ?

♬ original sound - Annie Knight

 

Και πάλι, όμως, πολλές γυναίκες αναρωτιούνται. Υπάρχει πιθανότητα να βιώσεις οργασμό στη διάρκεια της άσκησής σου;
Η Δρ. Debby Herbenick, καθηγήτρια στη σχολή Δημόσιας Υγείας της Ιντιάνα και συγγραφέας ενός βιβλίου που εστιάζει στο συγκεκριμένο ζήτημα, ονομάζει τη συγκεκριμένη εμπειρία “coregasm”, από τις λέξεις “core” και “orgasm” (κορμός σώματος και οργασμός) και ισχυρίζεται ότι μπορεί να συμβεί.

Μάλιστα, η πρώτη αναφορά στη συγκεκριμένη θεωρία έγινε στα τέλη της δεκαετίας του 1950, όταν αναφορές έκαναν λόγο για οργασμούς που προκαλούνται στη διάρκεια της άσκησης, σε γυναίκες και άνδρες. Τα πιο πρόσφατα στοιχεία έρευνας, στην οποία συμμετείχαν πάνω από πάνω από 2,000 άνθρωποι ηλικίας 15 ετών και άνω, δείχνουν ότι το 2021, σχεδόν το 9% των συμμετεχόντων βίωσαν έναν “coregasm”.

Και ενώ οι αιτίες για τους coregasm δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρες, η Debby Herbenick, ξεκαθαρίζει πως η εμπειρία διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο και πως μεγάλο ρόλο παίζει η ώρα που αφιερώνουμε σε κάθε άσκηση.

«Οι πιο συνηθισμένοι τύποι ασκήσεων που μπορεί να προκαλέσουν έναν coreagasm είναι αυτές που απαιτούν καταπόνηση των μυών του κορμού, όπως οι κοιλιακοί, οι ανατάσεις των κάτω άκρων ή οι ασκήσεις σε μονόζυγο. Ωστόσο, είναι απίθανο να βιώσετε έναν αν κάνετε λίγη ώρα την άσκηση. Για παράδειγμα, με μόλις 10 ή 15 κλασικούς κοιλιακούς είναι πολύ δύσκολο, γιατί δεν καταπονείτε αρκετά του μύες της πυέλου και του κορμού».

Όσο για το πώς επηρεάζει αυτό τις γυναίκες;
«Πολλές γυναίκες νιώθουν πιο δυνατές έπειτα από μία τέτοια εμπειρία. Αν και ορισμένες μπορεί να επιλέξουν να κάνουν συγκεκριμένες ασκήσεις σε προσωπικό χώρο, αφού δεν μπορούν να κρύψουν τις αντιδράσεις και τις συσπάσεις του κορμιού τους στη διάρκεια του οργασμού», σημείωσε η ειδικός.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ