Κοιμηθείτε επιπλέον ώρες το Σαββατοκύριακο και χάστε βάρος!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Αν δεν καταφέρνετε να κοιμηθείτε επαρκώς μέσα στην εβδομάδα θα πρέπει να ξέρετε πως δεν είστε οι μόνοι.

Το πρόβλημα είναι πως μια τέτοια κατάσταση έλλειψης ύπνου μπορεί να οδηγήσει μεταξύ άλλων σε επιπλέον σωματικό βάρος.

Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αντισταθμιστεί σύμφωνα με νεότερες έρευνες εφόσον είστε σε θέση να αναπληρώσετε τις χαμένες ώρες ύπνου μέσα στο Σαββατοκύριακο. Ο ύπνος αυτές τις μέρες της εβδομάδας σχετίζεται με χαμηλότερους δείκτες σωματικού λίπους σύμφωνα με μελέτη που δημοσίευσε το περιοδικό «Oxford University Press».

Τι ανακάλυψαν
Ερευνητές από την Βοστόνη σε συνεργασία με επιστήμονες από την Δημοκρατία της Κορέας επεδίωξαν να προσδιορίσουν αν ο «ύπνος αναπλήρωσης» μπορεί να επηρεάσει τον δείκτη σωματικού βάρους στο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.

Για τον σκοπό αυτό διεξήγαγαν προσωπικές συνεντεύξεις με τυχαία δειγματοληψία 2.156 ενηλίκων, συγκρίνοντας τις συνήθειες σχετικά με τον ύπνο με τον δείκτη σωματικής μάζας. Οι 932 συμμετέχοντες που κοιμόντουσαν περισσότερες ώρες το Σαββατοκύριακο για να αναπληρώσουν τις χαμένες ώρες μέσα στην εβδομάδα, είχαν χαμηλότερο δείκτη μάζας σώματος σε σύγκριση με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες.

Παράλληλα κάθε έξτρα ώρα ύπνου επιδρούσε θετικά στην μείωση του εν λόγω δείκτη.

Βρείτε το χρόνο σας
Στο μεταξύ ο Robert Tomas που ανήκει στην ομάδα των ερευνητών, τονίζει ότι ο «ύπνος αναπλήρωσης» μέσα στο Σαββατοκύριακο διαφέρει από άτομο σε άτομο καθώς το όφελος που αποκομίζει ο καθένας από την συνήθεια αυτή σχετίζεται με τις ώρες ύπνου που χρειάζεται ο κάθε οργανισμός.

Το πόσες ώρες χρειάζεται να κοιμηθεί ο καθένας μπορεί να διαπιστωθεί αν παρακολουθήσει τις ώρες που κοιμάται το βράδυ δίχως να χρειαστεί να ξυπνήσει κάποια συγκεκριμένη ώρα της ημέρας λόγω δουλειάς ή υποχρεώσεων. Πάντως η πλειοψηφία των ενηλίκων χρειάζεται συνήθως 6-8 ώρες ύπνου.

Μπορείτε λοιπόν να χάσετε βάρος αν κοιμάστε μέσα στο Σαββατοκύριακο; Mόνο αν με τον τρόπο αυτό αναπληρώνετε τις χαμένες ώρες μέσα στην εβδομάδα. Η συνήθεια αυτή συμβάλει στο να τρώτε λιγότερο και κατά συνέπεια στην μείωση του δείκτη σωματικής μάζας.

Πηγή: runnfun.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ