Δεν φαντάζεσαι ποιο ρόφημα είναι ιδανικό αν αθλείσαι!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Στην αγορά θα βρει κανείς δεκάδες ροφήματα που απευθύνονται σε όσους αθλούνται και κάνουν προπόνηση και υπόσχονται πως σου χαρίζουν ενέργεια.

Και όμως δύο επιστημονικές έρευνες έδειξαν πως ένα ρόφημα, που ίσως δεν το έχεις φανταστεί είναι ιδανικό για τους αθλητές.

Ο λόγος για το σοκολατούχο γάλα, που μπορεί να μην θεωρείται τόσο υγιεινό όσο το απλό φρέσκο γάλα, αλλά σύμφωνα με τους επιστήμονες κάνει καλό σε όσους γυμνάζονται.

Μια μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα, διαπίστωσε ότι οι αθλητές που έπιναν σοκολατούχο γάλα δεν ήταν το ίδιο κουρασμένοι κατά τη διάρκεια της δεύτερης έντονης προπόνησης τους, σε σύγκριση με εκείνους τους αθλητές που έπιναν ένα αθλητικό ποτό.

Ομοίως, οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Τέξας διαπίστωσαν ότι οι συμμετέχοντες που έπιναν σοκολατούχο γάλα είχαν βελτιωμένους χρόνους στους αγώνες σε σύγκριση με τους συμμετέχοντες στους οποίους είχε δοθεί ένα αθλητικό ποτό. Κι αυτό διότι το σοκολατούχο γάλα περιέχει πρωτεΐνες, ασβέστιο και αντιοξειδωτικά (τα αντιοξειδωτικά είναι το αποτέλεσμα της σοκολάτας).

Πηγή: mag.sigmalive.com

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ