Καμπανάκι ΕΟΦ για δύο συμπληρώματα διατροφής

  • Κατηγορία News
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Αυτά είναι τα δύο συμπληρώματα διατροφής για τα οποία συνιστά προσοχή ο ΕΟΦ.

Με επίσημη ανακοίνωσή του ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) εφιστά την προσοχή των καταναλωτών για δύο συμπληρώματα διατροφής, ιδιαίτερα διαδεδομένα στη χώρα μας.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) δύο συγκεκριμένα συμπληρώματα διατροφής βρέθηκε να περιέχουν φαρμακευτικές δραστικές ουσίες που δεν αναγράφονται στην επισήμανσή τους, και ενδεχομένως να προκαλέσουν σοβαρές αντιδράσεις στον οργανισμό.

Πρόκειται για τα εξής συμπληρώματα διατροφής, που διακινούνται στην Ελλάδα μέσω διαδικτύου: Premium OrgaZen 7000 και Ginseng Power 5000.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΟΦ, διαπιστώθηκε ότι περιέχουν τις φαρμακευτικές δραστικές ουσίες σιλδεναφίλη και ταδαλαφίλη. Αυτά δεν έχουν αξιολογηθεί ως προς την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα τους.

Συνεπώς, η χρήση τους θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του χρήστη.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε σε περίπτωση που περιέλθουν στην κατοχή τους τα συγκεκριμένα προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ