Επιστροφή στο γυμναστήριο με ασφάλεια

  • Κατηγορία News
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Στις μέρες που διανύουμε, η λεγομένη επιστροφή στην κανονικότητα μοιάζει να είναι δύσκολη.

Γράφει ο Αλέξανδρος Δράκος

Σε κάθε περίπτωση με τον ένα ή τον άλλο τρόπο η καθημερινότητα έχει αλλάξει πλέον ρυθμό και ύφος, με αποτέλεσμα δραστηριότητες που όλοι μας κάναμε πριν την πανδημία, είτε να δυσκολευόμαστε να τις κάνουμε είτε να μην τις κάνουμε καθόλου.

Σίγουρα το τρέξιμο ή ο περίπατος στο δρόμο που κάναμε όλοι μας όταν τα πάντα ήταν κλειστά είναι κάτι, αλλά από μόνο του δεν είναι αρκετό να διατηρήσει τις απαιτήσεις αυτών που έχουν θέσει πιο υψηλούς στόχους.

Οι επιλογές είναι δύο. Δημιουργία χώρου για γυμναστική στο σπίτι ή επιστροφή στο γυμναστήριο. Δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε κάποιου είδους σύγκριση ή ανάλυση για το ποιο είναι καλύτερο από το άλλο καθώς και τα δυο έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η σωματική άσκηση προάγει την καλή υγειά σε όλα τα επίπεδα. Επιστροφή στο γυμναστήριο λοιπόν.

Οι πληροφορίες που έχουμε μέχρι στιγμής για τον κορωνοϊό SARS-CoV-2, αναφορικά με τον τρόπο μετάδοσής του, καθώς και οι περιορισμοί που έχει ένα γυμναστήριο από την άποψη ότι είναι κλειστός χώρος δημιουργεί το ερώτημα “πόσο ασφαλής είναι η επιστροφή στο γυμναστήριο;

Όλες οι επιχειρήσεις θα λάβουν τα μέτρα που προτείνουν οι ειδικοί οπότε το μπαλάκι της προστασίας και πρόληψης είναι στο τερέν σου.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι που κάποιος μπορεί να προστατευτεί από την λοίμωξη.

Πάμε από τα βασικά τα οποία ισχύουν λίγο πολύ παντού:

- Αποστάσεις! Όσο μικρό και να είναι το γυμναστήριο, με τα μέτρα που ισχύουν, υπάρχει περιορισμένος αριθμός ατόμων μέσα. Συνεπώς μπορείς να κρατήσεις μια τυπική απόσταση των δυο περίπου μέτρων.
- Πλύσιμο χεριών. Κατά την είσοδο στο γυμναστήριο για την προστασία των άλλων και κατά την έξοδο για την δική σου. Και λίγο πιο εξειδικευμένα,
- Να έχεις το δικό σου μπουκάλι για νερό. Αν δεν καταναλώνεις κάποιο συμπλήρωμα ηλεκτρολυτών ή αμινοξέων μέσα στην προπόνηση καλό θα ήταν να αποφεύγεις τους κοινόχρηστους ψύκτες.
- Το να σκουπίζεις τον ιδρώτα από το πρόσωπο σου με τα χέρια δεν είναι και η καλύτερη ιδέα. Καλό θα ήταν να έχεις μία ξεχωριστή πετσέτα για αυτό το λόγο.
- Ντους αμέσως μετά την προπόνηση και τα ρούχα στο πλυντήριο (σε υψηλή θερμοκρασία).
- Προαιρετικά θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις ένα αντισηπτικό σπρέϊ για να απολυμαίνεις την λαβή του αλτήρα ή της μπάρας πριν και μετά την χρήση τους.

Η λήψη αυτών των μέτρων θα συμβάλει αποτελεσματικά για να προστατευτείς από κάθε μορφή παθογόνου μικροοργανισμού και να αποβάλεις τον φόβο μια και καλή.

GET STRONG, BE SAFE!
X-Treme Stores

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ