ΕΟΦ: Ανακαλείται «αφροδισιακό» συμπλήρωμα διατροφής

  • Κατηγορία News
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

O ΕΟΦ εξέδωσε ανακοίνωση για συμπλήρωμα διατροφής, γνωστοποιώντας την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσής του στην αγορά.

Στο κείμενό του γνωστοποιεί την επέκταση της απαγόρευσης διακίνησης και διάθεσης του προϊόντος Epimedium Macun, το οποίο διακινείται ως συμπλήρωμα διατροφής, προς κάθε πιθανό σημείο πώλησης.

Όπως αναφέρει ο ΕΟΦ, το συγκεκριμένο προϊόν περιέχει φαρμακευτική δραστική ουσία χωρίς να έχει λάβει τη σχετική έγκριση. Και προσθέτει ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα εργαστηριακού ελέγχου που πραγματοποίησαν οι υγειονομικές αρχές στο Βέλγιο, διαπιστώθηκε ότι περιέχει τη μη εγκεκριμένη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη, η οποία, μάλιστα, δεν δηλώνεται στην επισήμανση της συσκευασίας.

«Η εταιρεία Herbs n Beauty και κάθε άλλη εταιρεία που διακινεί το προϊόν, οφείλουν να επικοινωνήσουν άμεσα με τους αποδέκτες του προϊόντος και να το αποσύρουν από την αγορά εντός 10 ημερών» σημειώνει ακόμη ο ΕΟΦ.

Η σιλδεναφίλη συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα. Επίσης, το συμπλήρωμα διατροφής περιέχει και το μη εγκεκριμένο νεοφανές τρόφιμο (novel food) Epimedium.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ