Αν έχεις τατουάζ, δεν κάνεις για Πυροσβέστης κι ας καίγεται όλη η Ελλάδα

  • Κατηγορία News
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Στο ΦΕΚ η Προκήρυξη Πανελλήνιου Διαγωνισμού για την πρόσληψη 500 Πυροσβεστών. Μην μπεις στον κόπο να κάνεις αίτηση αν φέρεις τατουάζ ή έχεις οπές από piercing.

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η προκήρυξη Πανελλήνιου Διαγωνισμού για την πρόσληψη πεντακοσίων Πυροσβεστών Δασικών Επιχειρήσεων επταετούς θητείας στο Πυροσβεστικό Σώμα για το 2022.

Οι προσλήψεις αφορούν σε 440 θέσεις για Πυροσβεστικό Τεχνικό Προσωπικό και άλλες 60 θέσεις για Πυροσβεστικό Επιστημονικό Προσωπικό (Δασολόγοι-Δασοπόνοι).

Στο κεφάλαιο Β της προκήρυξης, περιλαμβάνονται τα προσόντα, οι προϋποθέσεις και τα κωλύματα των υποψηφίων, όπου μεταξύ άλλων οφείλουν να είναι Έλληνες πολίτες ή να έχουν αποκτήσει την Ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση τουλάχιστον έναν χρόνο πριν από την αίτηση, να έχουν "ψυχικά και διανοητικά προσόντα, ανταποκρινόμενα στις απαιτήσεις του πυροσβεστικού έργου", να μην έχουν καταδικαστεί για τέλεση ή απόπειρα κακουργήματος, "να μην είναι χρήστες ναρκωτικών" κ.α

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ωστόσο, έχει η παράγραφος στ. που αναφέρει:

"Να μη φέρουν δερματοστιξία (τατουάζ) σε εξωτερικά εμφανές σημείο του σώματος ή του προσώπου τους, κατά την περιβολή της στολής σύμφωνα με τις ισχύουσες για το προσωπικό του Π.Σ. διατάξεις. Σε κάθε περίπτωση, δεν επιτρέπεται να φέρουν δερματοστιξία με απεικονίσεις, οι οποίες εκ του περιεχομένου τους, αίρουν την ουδετερότητά του, η οποία επιβάλλεται από το Σύνταγμα, ή προκαλούν κατά τέτοιο τρόπο, ο οποίος δεν συνάδει με την ιδιότητα και τα καθήκοντά του, ή περιλαμβάνουν μηνύματα διακρίσεων, μίσους ή βίας κατά προσώπου, ή ομάδας προσώπων, που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου ή την αναπηρία. Εάν διαπιστωθεί ότι ο υποψήφιος φέρει δερματοστιξία (τατουάζ), σε εμφανές, κατά την περιβολή της στολής, σημείο του σώματός ή του προσώπου του, θα αποκλείεται του διαγωνισμού. Τέλος, οι οπές από διάτρηση σε οποιοδήποτε σημείο του προσώπου ή του σώματος (piercing), θα πρέπει να είναι κατά το δυνατό ελάχιστα ορατές".

Με εξαίρεση, ασφαλώς, τα μηνύματα μίσους, είναι απορίας άξιο πώς εν έτει 2022 και με τη στάχτη να μην έχει καλά-καλά "κάτσει" στη μνήμη των καταστροφικών πυρκαγιών του περασμένου καλοκαιριού, στερείται το δικαίωμα των υποψηφίων να αιτηθούν την ένταξή τους στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Ολόκληρο το ΦΕΚ ΕΔΩ

 

Πηγή: www.news247.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ