«Μind the Heart of Dyslexia»: Απονομή του Ευρωπαϊκού βραβείου Καρλομάγνου από την Στ. Βουτυράκου

  • Κατηγορία News
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Η ΑΜΚΕ 3Dlexia Cosmos τιμώντας το μήνα ευαισθητοποίησης για το χαρισματικό εγκέφαλο της δυσλεξίας και τα 50 Χρονιά του μοναδικού τραγουδιού/ύμνου «IMAGINE» του εμβληματικού δυσλεκτικού John Lennon, διοργάνωσε το 1ο διαδραστικό δρώμενο στην Ελλάδα «ΜΙΝD the HEART of Dyslexia», αφιερωμένο στο Δώρο της Δυσλεξίας στην κοινωνία.

Το δρώμενο φιλοξενήθηκε στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων και δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτό η Σταυρούλα Βουτυράκου, Προέδρος ΕΚΟ Ειδικής Αγωγής και Διά Βίου Μάθησης της ΝΔ, η οποία απένειμε το Ευρωπαϊκό βραβείο Καρλομάγνου για την Νεολαία 2021 από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Ακαδημία Καρλομάγνου στους νικητές Ελλάδος μαθητές με δυσλεξία και ΕΕΑ.

Στόχος της δράσης η κατάρριψη του στίγματος που ταλανίζει πάνω από 700 εκατομμύρια συνανθρώπους μας σε σχολείο και κοινωνία διεθνώς (1 στα 5 παιδιά έχουν μια μορφή δυσλεξίας), η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και πολιτείας σε δράσεις υπέρ των δικαιωμάτων των ανθρώπων με δυσλεξία αλλά και η κατανόηση της χαρισματικότητας αυτού του διαφορετικά οργανωμένου εγκεφάλου που αλλάζει τον κόσμο με τη δύναμη του.

4 vraveysi dislexia

Την εκδήλωση τιμήσαν με την παρουσία τους πέρα από την κ. Σταυρούλα Βουτυράκου, εξέχουσες προσωπικότητες και εκπρόσωποι ελληνικών εκπαιδευτικών, ακαδημαϊκών, αθλητικών και ανθρωπιστικών φορέων όπως ο Γιάννης Κωστάκης παραολυμπιονίκης κολύμβησης, Γεωργία Παράσχου Διευθύντρια Πολιτισμού Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων, ιδρύτρια του HUMANITY GREECE, Άννα Παρδάλη Παιδίατρος, Επιστημονικός Συνεργάτης Μονάδας Εφηβικής Υγείας Β Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστήμιου Αθηνών, Aθανάσιος Κατσίμπελης, Διευθυντής 8ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου διαχειριστής του Greekteachers.gr , ενώ τιμητική επιστολή απέστειλε η κα. Κατερίνα Μονογιού, Βουλευτής N. Kυκλάδων Νέας Δημοκρατίας.

Μετά την βράβευση η υποψήφια Βουλευτής Β΄ Πειραιά κ. Σταυρούλα Βουτυράκου και Προέδρος ΕΚΟ Ειδικής Αγωγής και Διά Βίου Μάθησης της ΝΔ δήλωσε τα εξής: «Σε σε ένα κατάμεστο Σεράφειο παρευρέθηκα ως πρόεδρος ΕΚΟ Ειδικής Αγωγής και Δια Βίου Μάθησης αλλά και ως εκπαιδευτικός στο 1ο διαδραστικό δρώμενο στην Ελλάδα MIND the HEART of DYSLEXIA της 3Dlexia Cosmos: Quality Education For Every Child For A New Earth of Peace. Ήταν μεγάλη τιμή και χαρά για μένα καθώς απένειμα το Ευρωπαϊκό βραβείο Καρλομάγνου για την Νεολαία 2021 από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Ακαδημία Καρλομάγνου στους νικητές Ελλάδος μαθητές με δυσλεξία και ΕΕΑ που μας εκπροσώπησαν με το Sos4loveproject στην επίσημη τελετή στο Achen. Aγγελική Παππά σε ευχαριστούμε για την συγκίνηση και την εθνική υπερηφάνεια που μας προσέφερες με αυτή σας την διάκριση! Ευχαριστούμε πολύ εσένα και τα υπέροχα αυτά πλάσματα που με το πείσμα και την σκληρή δουλειά σας αποδείξατε ότι η #δυσλεξία δεν στέκεται εμπόδιο αλλά με την δύναμη της αγάπης γίνεται εφόδιο και χάρισμα! Τέλος είμαι σίγουρη πως η πολιτεία μας στο εξής θα ενισχύσει την προσπάθεια σας και θα συνδράμει στο έργο σας για το καλό των παιδιών μας».

5 arxiki vraveysi dislexia

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ