Σπουδαίος Ταμουρίδης στην Ταϊβάν (vid)

  • Κατηγορία News
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Ο κορυφαίος ποδηλάτης μας έγινε ο πρώτος Έλληνας που φτάνει σε μια τόσο σημαντική διάκριση, χαρίζοντας παράλληλα στην ομάδα του την Sp Tableware την πρώτη της νίκη σε αγώνα 2.1 της UCI. Εξαιρετική εμφάνιση από τον Ταμουρίδη κι ενώ ο αγώνας ξεκίνησε με τους Αλντο Ιλέσικ, Γκρίσκα Γιαννόρσκε και τον Γιώργο Καράτζιο, να αποσπώνται από το κυρίως γκρουπ οδηγώντας την κούρσα μέχρι και την αρχή της πρώτης μεγάλης ανηφόρας.

Στη συνέχεια άρχισε το… ξεκαθάρισμα, με τον Γιάννη Ταμουρίδη να αποσπάται μαζί με άλλους 18 αθλητές από το πελοτόν. Ο Έλληνας αθλητής αξιοποιώντας την ταχύτητά του στις κατηφόρες έφυγε μπροστά μόνος του, αλλά ακολουθώντας τις οδηγίες του Γιώργου Μανιάτη επέλεξε τελικά να περιμένει και τους υπόλοιπους.

Στα τελευταία 8 χιλιόμετρα, με νέα… αντεπίθεση αποσπάστηκε με τρεις ακόμα αθλητές και αυξάνοντας ταχύτητα στα τελευταία 500 μέτρα έκοψε πρώτος το νήμα του τερματισμού χωρίς να απειληθεί.

Αυτή η νίκη ανέβασε τον Ταμουρίδη στη 2η θέση της γενικής κατάταξης πίσω από τον Ντι Γκρεγκόριο. Το επόμενο ετάπ, την Πέμπτη (13/3) θα κρίνει και τον νικητή. Η SP Tableware βρίσκεται στην 4η θέση μεταξύ των 20 ομάδων που συμμετέχουν.

«Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτήν μου την νίκη! Σημαίνει πάρα πολλά για έμενα να τερματίζω πρώτος σε αυτό τον πολύ δύσκολο και απαιτητικό αγώνα φορώντας την φανέλα του πρωταθλητή Ελλάδας, διαφημίζοντας την χώρα μας σε όλο τον κόσμο. Είναι η πρώτη νίκη της SP και εμένα προσωπικά σε αγώνα 2.1 και αυτό με κάνει διπλά υπερήφανο. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους συναθλητές μου για την πολύ μεγάλη βοήθεια που μου προσέφεραν όλες αυτές τις ημέρες. Θεωρώ ότι η φετινή ομάδα, η οποία αποτελείται μόνο από Έλληνες αθλητές, είναι η καλύτερη ομάδα που είχαμε ποτέ. Πίστευω ότι αυτά τα παιδιά έχουν λαμπρό μέλλον μπροστά τους μιας και όλοι τους είναι πολύ νεαροί σε ηλικία. Αυτή την στιγμή βρίσκομαι στην δεύτερη θέση της γενικής. Στόχος μας για το αυριανό πέμπτο και τελευταίο ετάπ είναι να τερματίσω στο πόντιουμ της γενικής και θα τα δώσουμε όλα για αυτό», δήλωσε μετά τον αγώνα ο Γιάννης Ταμουρίδης.

 

Η κατάταξη των Ελλήνων
2. Γιάννης Ταμουρίδης
27. Γιώργος Μπούγλας
41. Απόστολος Μπούγλας
77. Περικλής Ηλίας
87. Γιώργος Καράτζιος


 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Τι να τρως πριν και κατά τη διάρκεια της ποδηλατικής σου προπόνησης
  • Ποδηλασία: 4 τρόποι για να επανέλθετε εύκολα μετά την προπόνηση
  • Συμπληρώματα διατροφής για ποδηλασία by Xtreme stores
  • 8 tips για την καλύτερη ποδηλασία στο βουνό
  • Tips για ποδηλασία με ασφάλεια
  • Χάλκινος ο Δημήτρης Αντωνιάδης, στο Μπακού, στο Test Event του ΜΤΒ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
loading...