Σοκ στο ελληνικό βόλεϊ από τον αιφνίδιο θάνατο του Νίκου Σαμαρά

  • Κατηγορία News
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

 

«Έσβησε» στα 42 του χρόνια από ανεύρυσμα. Είναι από τις στιγμές που εύχεσαι αυτό που άκουσες ή διάβασες να είναι ένα κακόγουστο αστείο. Διότι αρνείσαι να δεχτείς ότι ένας άνθρωπος που έσφυζε από ζωή δεν είναι πια ανάμεσά μας. Από χθες το απόγευμα το ελληνικό βόλεϊ είναι φτωχότερο μετά την ξαφνική απώλεια του Νίκου Σαμαρά. Βρισκόταν σε φιλικό σπίτι, αυτό του Θανάση Πανούσου παίκτη του Μίλωνα, όταν ένιωσε έντονη αδιαθεσία, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του. Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε λίγο αργότερα, αλλά ήταν ήδη αργά για τον «θρύλο» του ελληνικού βόλεϊ. Στο Λαϊκό Νοσοκομείο απλά επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του από ανεύρυσμα στον εγκέφαλο. Η είδηση συγκλόνισε τους ανθρώπους του αθλήματος, και όχι μόνο, που αρνούνταν να πιστέψουν το συμβάν. Ολοι τον θυμούνται ως έναν από τους αθλητές που έφευγε τελευταίος από το γήπεδο. Ηθελε πάντα μετά το τέλος κάθε αγώνα να κάνει τις απαραίτητες διατάσεις.
 
«Η ΕΣΑΠ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή της στην οικογένεια του εκλιπόντος. Στη μνήμη του διεθνούς άσου η ΕΣΑΠ αποφάσισε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλους τους αγώνες της 12ης αγωνιστικής της Volleyleague», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος.
 
Συλλυπητήριά ανακοίνωση εκδόθηκε από την πλευρά της ΕΟΠΕ, του Παναθηναϊκού του Ολυμπιακού αλλά και της Ορεστιάδας.
 
ΚΑΡΙΕΡΑ ΑΞΙΟΖΗΛΕΥΤΗ....
 
Γεννημένος στη Στουτγκάρδη την 1η Ιουνίου του 1970, ο Σαμαράς υπήρξε ένας από τους κορυφαίους Ελληνες ακραίους. Αρχισε την καριέρα του από την Ορεστιάδα στην οποία και έμεινε μέχρι το 1998, για να συνεχίσει στην Ιταλία για λογαριασμό της Φαλκονάρα. Ενα χρόνο έμεινε εκεί για να επιστρέψει στην Ελλάδα και να φορέσει τη φανέλα του Ηρακλή. Με τους Θεσσαλονικείς θα κατακτήσει τον μοναδικό τίτλο στην καριέρα του, αυτόν του Κυπέλλου Ελλάδας το 2000 με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.
 
Από τη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί στην Αθήνα για να αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό για δυο χρόνια. Θα ξαναγυρίσει στην Ορεστιάδα για ένα χρόνο και μετά θα πάει στην ΑΕΚ. Ακολούθησε το 2006 η τουρκική Φενερμπαχτσέ κι έπειτα ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης. Ο στόχος του να ανεβάσει τον Μίλωνα στην πρώτη τη τάξει κατηγορία πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη σεζόν μετά από τρία χρόνια παρουσίας του στον σύλλογο.
 
Το καλοκαίρι αποφάσισε να ζήσει στη Λήμνο (γενέτειρα της συζύγου του) και ίδρυσε τον σύλλογο ΑΕ Λήμνου Sports Club, στον οποίο εκτελούσε χρέη τόσο παίκτη όσο και προπονητή. Δεν πρόλαβε να δει την ομάδα που αυτός δημιούργησε να μεγαλουργεί. Αφησε πίσω του τη σύζυγό του Ελενη και τον 5χρονο γιο τους.
 
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει...
 
263 συμμετοχές, φορώντας τη φανέλα με το εθνόσημο είχε στο παλμαρέ του ο Σαμαράς, ένα από τα βασικά και αναντικατάστατα μέλη της Εθνική ομάδας των ανδρών.
 
6: Το 1994 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανδρών που διεξήχθη στην Ελλάδα, η Εθνική ευτύχησε να καταλάβει την 6η θέση. Πέντε χρόνια πριν την ίδια διάκριση πέτυχε και στην αντίστοιχη διοργάνωση των εφήβων.
 
4: Εκτός από την Τουρκία και την Ιταλία, ο εκλιπών πέρασε και από την ισπανική Σεβίλλη και την ελβετική Σενουά, με αυτούς να αποτελούν τους τέσσερις σταθμούς του στο εξωτερικό.
 
*Πριν από περίπου 20 μέρες, ο εκλιπών παρέλαβε το τελευταίο του βραβείο. Μετά τον αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδας με τον Μακεδονικό, του απένειμαν τιμητική πλακέτα για την προσφορά του στο βόλεϊ.

WWW.SDAY.GR

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Οι 10 κορυφαίες αθλητικές προσωπικότητες του 2017
  • 8 τροφές που θα βοηθήσουν στην αποκατάσταση αθλητικών τραυματισμών
  • Το VITAL FORCE της Full Force Nutrition «σύμμαχος» για την υγεία των αθλητών!
  • Πόσα αυγά μπορούμε να τρώμε την ημέρα;
  • Ο αυτόνομος κόσμος του γυναικείου bodybuilding
  • Τα X-TREME Stores στον παλμό του «σιδερένιου» αθλήματος!
loading...