Παπούτσια αθλητικά που... «μιλάνε» από την Google

  • Κατηγορία News
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Εξοπλίζονται με αισθητήρες και παρακινούν τον ιδιοκτήτη να αθλείται

Η Google συνεχίζει τις έρευνες της πάνω σε συσκευές που μπορούν να φορεθούν από τους καταναλωτές και να αλληλεπιδρούν με τις διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές, όπως smartphones, tablets κτλ.

Έτσι, άφησε για λίγο στην άκρη το Google Glass και μας παρουσίασε τα σχέδια της για ένα «έξυπνο» παπούτσι, που θα μπορεί να «μιλάει» και να μας παρακινεί να αθληθούμε ή να μας επιπλήττει όταν δεν το κάνουμε.

Το νέο αυτό πρότζεκτ είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του αμερικανικού κολοσσού με την Adidas. Πρόκειται για ένα παπούτσι που διαθέτει ενσωματωμένους αισθητήρες, όπως επιταχυντόμετρο, γυροσκόπιο , αισθητήρες πίεσης, ακόμα και μικρόφωνο.

Το ιδιαίτερο αυτό παπούτσι θα μπορεί να συνδεθεί, μέσω Bluetooth με τις Android συσκευές και να αντιδρά ανάλογα με τις κινήσεις που κάνει ο χρήστης.

Με το συγκεκριμένο πρότζεκτ, η Google επιχειρεί για ακόμα μία φορά να συνδέσει την τεχνολογία και την κοινωνική δικτύωση με την καθημερινότητα μας, ακόμα και σε δραστηριότητες όπως το περπάτημα.

Φυσικά πρόκειται απλά για ένα concept, μία ιδέα που θέλει να δώσει κίνητρο στους νέους να ασχοληθούν με την τεχνολογία και τον προγραμματισμό, όπως δήλωσε και ο εκπρόσωπος της εταιρίας στο συνέδριο SXSW και μάλλον είναι δύσκολο να δούμε κάτι τέτοιο στην αγορά, τουλάχιστον όχι σύντομα.

πηγή: www.newsbeast.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σχετικά Άρθρα

  • Προπόνηση στην άμμο με αθλητικά ή ξυπόλυτος;
  • Πώς γίνεται να μυρίζουν ευχάριστα τα παπούτσια
  • Πώς σε βαθμολογούν οι γυναίκες από τα παπούτσια σου
  • Τα κορυφαία αθλητικά events στον πλανήτη
  • Κάνε το τέστ και διάλεξε με προσοχή τα νέα σου αθλητικά
  • Πως να ταιριάξω την ζώνη με τα παπούτσια;
loading...