Τι πρέπει να προσέχετε όταν τρέχετε το βράδυ

  • Κατηγορία Running
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Πολλές φορές οι συνθήκες της καθημερινότητας, η προετοιμασία για έναν αγώνα ή ακόμα και η συνήθεια και ο βιορυθμός μας, μας «αναγκάζουν» να τρέχουμε βράδυ.

Το βραδινό τρέξιμο για πολλούς από εμάς του δρομείς είναι… μαγικό. Και μάλιστα, αρκετοί, το προτιμούν σε σχέση με το πρωινό τρέξιμο. Για κάποιους, ωστόσο, που δεν έχουν συνηθίσει ή που τρέχουν συνήθως πρωί, μπορεί να γίνει αγχωτική εμπειρία.

Είτε ανήκετε σε αυτούς που δεν θέλουν, αλλά αναγκάζονται, είτε είστε απλώς… κουκουβάγια, πρέπει να ακολουθείτε ορισμένους βασικούς κανόνες για την ασφάλειά σας.

Να έχετε πάνω σας ένα φως…
Είτε αυτό είναι ο γνωστός φακός στο κεφάλι, είτε ένα φωτάκι στο παπούτσι, είτε οποιοδήποτε άλλο αξεσουάρ που σας βολεύει, καλό είναι να υπάρχει ένα φως πάνω σας, ειδικά στην περίπτωση που τρέχετε σε δρόμο που η ορατότητα για εσάς και τους άλλους είναι περιορισμένη.

Ανακλαστικά στα ρούχα σας
Τα ρούχα που χρησιμοποιούν οι δρομείς έχουν συνήθως ανακλαστικά που λαμπυρίζουν όταν πέφτε πάνω τους φως. Μην παραλείπετε ποτέ μια τέτοια μπλούζα, ένα αντιανεμικό ή ένα σορτσάκι με ανακλαστικές λωρίδες. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για να φαίνεστε.

Να τρέχετε χωρίς ακουστικά
Μπορεί να είναι αγαπημένη σας συνήθεια, αλλά κατά τη διάρκεια της νύχτας, προτείνουμε να παραλείψετε τη μουσική εντελώς. Αυτό θα σας βοηθήσει να αντιλαμβάνεστε καλύτερα τι συμβαίνει γύρω σας και να παραμένετε σε εγρήγορση. Αν δεν μπορείτε, φορέστε απλά το ένα ακουστικό και κρατήστε την ένταση χαμηλά για να έχετε απόλυτη επαφή με το περιβάλλον.

Να έχετε μαζί το τηλέφωνό σας
Γενικώς οι δρομείς δεν θέλουν να παίρνουν και πολλά πράγματα μαζί τους όταν βγαίνουν για τρέξιμο. Όταν, όμως, βγαίνετε το βράδυ για προπόνηση, καλό είναι να έχετε μαζί σας το κινητό σας τηλέφωνο. Υπάρχουν πολλές θήκες πια, για να μπορείτε να το έχετε στο χέρι σας.

Ενημερώστε κάποιον
Μια καλή τακτική είναι να ενημερώσετε κάποιον ότι πάτε για προπόνηση. Να το πείτε πόση ώρα θα κάνετε περίπου και ποια διαδρομή θα ακολουθήσετε. Είναι χρήσιμο σε κάθε περίπτωση να ξέρει και κάποιος άλλος που βρίσκεστε σε περίπτωση που κάτι απρόοπτο συμβεί.

Βγείτε με παρέα
Ακόμα καλύτερα βγείτε για τρέξιμο με ένα-δυο άτομα ακόμα. Έχει αποδειχθεί στην πράξη ότι σπανιότερα συμβαίνει κάτι κακό σε μια μικρή ή μεγάλη ομάδα δρομέων.

Να θυμάστε ότι τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την ασφάλειά σας. Ειδικά όταν τρέχετε βράδυ, θα πρέπει να βρίσκεστε σε πλήρη εγρήγορση και να μην αγνοείτε τα ένστικτά σας για να αποφύγετε τις κακοτοπιές. Γενικά μην κινήστε σε δρόμους που δεν ξέρετε και μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με την οικογένειά σας ή κάποιον φίλο αν αισθανθείτε φόβο.

Τις περισσότερες φορές δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα. Το τρέξιμο το βράδυ είναι υπέροχο και χαλαρωτικό. Όσο καλύτερα προετοιμασμένοι είστε, τόσο περισσότερο θα το απολαύσετε.

Stay safe…

Πηγή: runnfun

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ