Δύο πόνοι που συχνά εμφανίζονται όταν τρέχετε και πως να τους αντιμετωπίσετε

  • Κατηγορία Running
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Με τα γυμναστήρια να κλείνουν ξανά τις πόρτες τους σε πολλές περιοχές ανά τον κόσμο, λόγω της πανδημίας, πολλοί είναι αυτοί που υιοθέτησαν και πάλι το τρέξιμο ως μορφή άθλησης.

Όμως συχνά όταν κανείς τρέχει και ειδικά αν δεν έχει κάνει καλό ζέσταμα (που είναι απολύτως απαραίτητο ειδικά τώρα που η θερμοκρασία κατεβαίνει) μπορεί να εμφανίζει διάφορους πόνους, που αν είναι ιδιαίτερα έντονοι και επίμονοι είναι απαραίτητο να αντιμετωπιστούν από γιατρό.

Στο runfun.gr, διαβάσαμε όμως και συμβουλές για δυο από τους πιο... συνήθεις πόνους που εμφανίζουν οι δρομείς: τον πόνο στα πλευρά και τις κράμπες.

Όταν νιώθετε μια βελονιά στα πλευρά…

Τι ακριβώς νιώθετε: Σαν να έχετε δεχθεί μια ξαφνική μαχαιριά στα πλευρά.

Γιατί συμβαίνει: Συνήθως πρόκειται για μια επίπτωση που προκύπτει από τη λάθος διαχείριση μιας κράμπας που έχουμε πάθει. Ενστικτωδώς, ρίχνουμε μεγαλύτερο βάρος στη μια πλευρά του σώματός μας και έτσι δημιουργείται πρόβλημα με την αναπνοή μας που εκφράζεται με αυτόν τον τρόπο.

Πως να το ξεπεράσετε: Σταθείτε ίσια, πάρτε μερικές βαθιές ανάσες από την κοιλιά και πιέστε με δυο δάχτυλα στην περιοχή που πονάτε. Καθώς ασκείτε πίεση συνεχίστε να παίρνετε βαθιές αναπνοές γείρτε προς την μεριά που δεν πονάτε. Μείνετε για μερικά δευτερόλεπτα σε αυτή τη στάση μέχρι να νιώσετε τον πόνο να περνάει.

Όταν πάθετε κράμπα…

Τι νιώθετε: Έναν έντονο πόνο σαν σφίξιμο στη γάμπα, σαν να μαζεύεται προς τα πάνω ο μυς σε εκείνο το σημείο.

Γιατί συμβαίνει: Οι κράμπες στο πόδι μπορεί να προκληθούν από μια ανισορροπία στους ηλεκτρολύτες, τις χημικές ουσίες του σώματος δηλαδή που ρυθμίζουν τις ζωτικές λειτουργίες όπως οι συσπάσεις των μυών. Όταν το σώμα χάνει πολλά θρεπτικά συστατικά μέσω του ιδρώτα, οι χημικές παρορμήσεις μπορούν να μετατραπούν σε κακοσμία οδηγώντας σε μυϊκές κράμπες και σπασμούς στο πόδι. Οι κράμπες στα πόδια μπορούν επίσης να προέρχονται από μυϊκή κόπωση.

Πως να το ξεπεράσετε: Σταθείτε όρθιοι και ακίνητοι. Μετατοπίστε το βάρος σας πάνω στο πόδι που έχετε πάθει κράμπα και πιέστε όσο το δυνατόν περισσότερο. Εφαρμόστε πλήρη πίεση πάνω στο πόδι που έχετε πάθει κράμπα για ένα λεπτό περίπου.

Πηγή: mag.sigmalive.com

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ