Με αυτό το ποδήλατο δεν μένεις από λάστιχο

  • Κατηγορία Bicycle
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Μπορεί και αποθηκεύει αέρα στο εσωτερικό του, επιτρέποντας στον ποδηλάτη να έχει πάντα φουσκωμένα λάστιχα.

Ένας από τους μεγαλύτερους «εφιάλτες» των ποδηλατών είναι ένα σκασμένο ή ξεφούσκωτο λάστιχο, μιας και στην καλύτερη περίπτωση θα μειώσει τις επιδόσεις του ποδηλάτου, ενώ στη χειρότερη ελλοχεύει ο κίνδυνος πρόκλησης ενός σοβαρού ατυχήματος.

Το πρόβλημα αντιμετωπίζεται -μερικώς- από τη γνώριμη σε όλου μας τρόμπα, την οποία, ωστόσο, είναι δύσκολο να κουβαλάμε μαζί μας, λόγω του μη ευκαταφρόνητου βάρους της και των διαστάσεών της.

Μια προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος κατέβαλαν δύο Γάλλοι σχεδιαστές, οι οποίοι ανέπτυξαν έναν αεροστεγή σκελετό ποδηλάτου υπό την ονομασία “Choka”. Ειδικότερα, ο πρωτοποριακός σκελετός αλουμίνιου φέρει τη δυνατότητα να εφοδιάζεται με αέρα, τον οποίο διατηρεί στο εσωτερικό του σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Εφόσον, λοιπόν, κριθεί αναγκαίο -π.χ. λόγω ξεφούσκωτου λάστιχου – ο φυλασσόμενος αέρας μπορεί να χρησιμοποιηθεί ώστε επιλυθεί το πρόβλημα και να αναπληρωθεί ο «χαμένος» αέρας.

201015114733 Bike frame air1

Πώς, όμως, εφοδιάζουμε το λάστιχο με αέρα;

Η διαδικασία είναι ιδιαίτερα απλή, καθώς το «γέμισμα» του σκελετού διενεργείται μέσω της γνωστής βαλβίδας ελαστικών Schrader. Παράλληλα, ένας ρυθμιστής ροής αέρα επιτρέπει να εφοδιάσετε το λάστιχό σας επιτυγχάνοντας την κατάλληλη πίεση αέρα. Σημειώνεται πως εντός του σκελετού δύναται να αποθηκευτεί αέρας που είναι αρκετός για τον εφοδιασμό 2 έως και 3 ελαστικών.

Διατίθενται δύο τύποι σκελετού Choka, καθένας εκ των οποίων προορίζεται για διαφορετικά εδάφη: Ο “Agatha” που συστήνεται για off οδήγηση endurο και ο “Gravael” ο οποίος κρίνεται κατάλληλος για περιήγηση σε άσφαλτο και χαλίκι.

Η τιμή αμφότερων των τύπων σκελετού αντιστοιχεί σε 990 ευρώ, με τις πρώτες παραδόσεις να πραγματοποιούνται τον Δεκέμβριο του 2020.

Πηγή: www.newsauto.gr

ACTIVEBODY B1

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ