Αύξησε τη δύναμή σου και τη μυική σου μάζα με την προπόνηση «5Χ5»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Η μέγιστη δύναμη είναι η δύναμη που ασκούμε με τη θέληση μας, η οποία μπορεί εύκολα να μετρηθεί μέσα από το μέγιστο βάρος που μπορούμε να σηκώσουμε στις ασκήσεις.

Η μεγίστη δύναμη αποτυπώνετε στο 85-100% της προσπάθειας του ασκούμενου να υπερνικήσει μια αντίσταση.Η προπόνηση μέγιστης δύναμης απευθύνεται κυρίως σε προχωρημένους ασκούμενους.

Ένα από τα αποτελεσματικότερα προγράμματα για τη βελτίωση της μέγιστης δύναμης που προτείνουμε είναι το πρόγραμμα «5Χ5».

Μερικές πληροφορίες για το πρόγραμμα «5Χ5»

Εκτελέστε για κάθε μυϊκή ομάδα πέντε σετ των πέντε μέγιστων επαναλήψεων και χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα αυτό έως 8 εβδομάδες. Επιλέξτε κυρίως σύνθετες ασκήσεις όπως καθίσματα, πιέσεις στήθους, ασκήσεις δηλαδή που γυμνάζουν πολλές μυϊκές ομάδες ταυτόχρονα
Όταν κάνετε όλα τα σετ «5Χ5» με ευκολία αυξήστε το βάρος στην επόμενη προπόνηση.

Άλλη μία παραλλαγή του προγράμματος που σας προτείνουμε είναι να κάνετε τα πρώτα δύο σετ με λιγότερα κιλά- να μετρηθούν ως ζέσταμα- και να συνεχίσετε με 3 σετ των τριών επαναλήψεων.
Σημαντικό και στις δυο εκδοχές είναι να επιλέγετε το κατάλληλο βάρος, ώστε να εκτελέσετε τρεις ή πέντε επαναλήψεις και όχι παραπάνω.

Είναι πρόγραμμα που συνήθως εφαρμόζεται σε κυκλική μορφή (ασκήσεις για όλο το σώμα) παρ όλα αυτά το συναντούμε και σε προγράμματα επαγγελματιών του fitness ή σε πολύ προχωρημένους ασκούμενους που το εντάσσουν για συγκεκριμένες μυϊκές ομάδες.

Πλεονεκτήματα

- Αύξηση μεταβολισμού
- Έκκριση αναβολικών ορμονών
- Αύξηση δύναμης
- Αύξηση υπερτροφίας μυών

Μειονεκτήματα

- Χρήση βοηθού
- Μόνο για προχωρημένους
- Ιδανικό πρόγραμμα διατροφής

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΣΚΗΣΗΣ

1η μέρα

1.Squat 5χ5
2. Πιέσεις οριζόντιας μπάρας 5χ5
3. Κωπηλατική με μπάρα για πλάτη 5χ5

2η μέρα

1. Κωπηλατική με μπάρα 5χ5
2.Πιέσεις ώμων 5χ5
3. Έλξεις στο μονόζυγο 5χ5

3η μέρα

1.Squat 5χ5
2. Πιέσεις οριζόντιας μπάρας 5χ5
3.Κωπηλατική με μπάρας για πλάτη 5χ5

Πηγή: myoxygen.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ