Κάψε το λίπος με burpees σε κυκλική προπόνηση

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Κυκλική προπόνηση για όλο το σώμα με 5 ασκήσεις που οδηγούν σε εκρηκτικά burpees στο τέλος για κάψιμο λίπους και εκγύμναση ταχυδύναμης στο φουλ! Αντέχεις την πρόκληση;

Burpees σε κυκλική προπόνηση; Γιατί όχι; Τι είναι αυτή η αμερικανιά που λέγεται burpees διάβασε εδώ. Εμείς στην Ελλάδα που μας αρέσει να κυριολεκτούμε (και δεν μας νοιάζει η οικονομία λέξεων) τα λέμε “Κάθισμα – λάκτισμα – συσπείρωση – και άλμα με ανάταση” ή “αυτή η άσκηση που πέφτεις κάτω και μετά πηδάς” ή σκέτο “κόλαση”.

Είναι από τις πιο αποδοτικές ασκήσεις που μπορείς να κάνεις στο σπίτι, στο πάρκο, οπουδήποτε, για να κάψεις λίπος. Δεύτερη σε κατάταξη αερόβια άσκηση από άποψη καύσης μετά το σχοινάκι. Και επειδή δεν νοείται να αποκαλείσαι “μαχητής” αν δεν είσαι σε θέση να την εκτελέσεις ομαλά (όχι σαν χαλασμένο ρομπότ) και γρήγορα (like a boss), σου δείχνουμε τον τρόπο με 5 απλές ασκήσεις/βήματα.

Χτίστε λοιπόν τα τέλεια burpees σε κυκλική προπόνηση 5 βημάτων. Βήματα, που ουσιαστικά αποδομούν τα burpees σε 5 επιμέρους ασκήσεις και σαν τον Daniel-san θα τα κάνεις μη γνωρίζοντας ότι στο τέλος το burpee θα σου βγει πιο άνετα από την κλωτσιά του πελαργού. Bonus: O μεταβολισμός σου θα πάει στα κόκκινα.⁠

Το πόσους κύκλους θα κάνεις από το συγκεκριμένο circuit εξαρτάται από εσένα. Τα διαλείμματα που αναγράφουμε είναι ενδεικτικά, ωστόσο κάθε κύκλος θα είναι ντροπή να φύγει πλέον των 7'.

ΚΥΡΙΟΣ ΣΤΟΧΟΣ: ΛΙΠΟΔΙΑΛΥΣΗ, ΓΡΑΜΜΩΣΗ
ΤΥΠΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ: FULL BODY, SINGLE WORKOUT
ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: ΜΕΤΡΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ
ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ: 3-5 ΗΜΕΡΕΣ
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: ΧΩΡΙΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ
ΦΥΛΟ: ΑΝΔΡΕΣ & ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Ξεκινάς με ένα καλό ζέσταμα από εκτάσεις-ανατάσεις, λίγο old-school, αλλά ότι πρέπει για να κάνει την καρδιά να ανεβάσει ρυθμούς και το σώμα να ζεσταθεί ώστε να μπορεί να εκτελέσει καλύτερα τις υπόλοιπες ασκήσεις.

Τώρα, στο youtube μπορεί να έχεις δει μια μικρή παραλλαγή του κλασικού burpee που περιλαμβάνει ένα έξτρα βήμα με ένα pushup κατά τη φάση του λακτίσματος (δες παρακάτω). Αυτό το έξτρα βήμα είναι απολύτως προαιρετικό και δεν χρειάζεται σε αυτό το πρόγραμμα καθώς περιλαμβάνουμε μια άσκηση με κάμψεις. Eσυ θα κάνεις τα απλά, πατροπαράδοτα, ορθόδοξα burpees που είναι more than enough.

Φυσικά, αν είσαι λίγο πιο προχωρημένος ή/και επιθυμείς λίγο πιο έντονη… δράση ή απλά θέλεις να κάνεις την πόζα σου δεν είναι κάτι που θα σου το αποτρέψουμε. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση καλό θα ήταν να αφαιρούσες το βήμα με τα push ups.

Το πρόγραμμα έχει κατασκευαστεί σε νέα μορφή web story για καλύτερη θέαση και πλοήγηση χωρίς να χρειάζεται κατέβασμα.

Θα το βρεις πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο: https://ensomati.gr/web-stories/burpees-expert/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Κυκλική προπόνηση με την Πωλίνα Τριγωνίδου (vid)