Η αερόβια άσκηση που θα αποκαλύψει τους κοιλιακούς σου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Η κωπηλατική στο μηχάνημα είναι ο μεγάλος σύμμαχος της γράμμωσης και της ανάδυσης του six-pack σου.

χεις δοκιμάσει χιλιάδες προγράμματα κοιλιακών αλλά κανένα μέχρι τώρα δεν μπόρεσε να φέρει τους κοιλιακούς σου στην επιφάνεια, καίγοντας όλο το λίπος που τους περιβάλλει; Μάλλον δεν έχεις δοκιμάσει την κωπηλατική. Από πολλούς ειδικούς, το indoor rowing κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις των ολοκληρωμένων προπονήσεων δύναμης και αντοχής, κάτι που θα αισθανθείς μόλις ανέβεις σε ένα τέτοιο μηχάνημα.

Οι νέες -high tech- κωπηλατικές που θα βρεις σε κάθε εξελιγμένο γυμναστήριο σήμερα, διαθέτουν ενσωματωμένα προγράμματα με ποικιλίες προπονήσεων, ξεκινώντας από ένα απλό ζέσταμα, περνώντας στα όρια μιας υψηλής έντασης διαλειμματικής προπόνησης (HIIT) και, καταλήγοντας να σφυροκοπάς τους κοιλιακούς σου σα να συμμετέχεις σε ρουτίνα CrossFit, με τις μέσες μετρήσεις καύσης θερμίδων την ώρα πάνω σε ένα μηχάνημα indoor rowing, να φτάνουν τις 800. Αυτό σημαίνει απλά, ότι ό,τι λίπος υπάρχει γύρω από την κοιλιά σου εξαφανίζεται μέσα σε μια ρουτίνα 2 έως 3 εβδομάδων. Απλά, ετοιμάσου να ιδρώσεις πολύ.

Η κωπηλατική προπόνηση που θα σου χαρίσει six-pack

Μπαίνεις στη μηχανή, θέτεις το χρονόμετρο στα 30’’ και ξεκίνας να κωπηλατείς 100 μέτρα όσο πιο γρήγορα μπορείς - το κλειδί για την καύση λίπους στο indoor rowing είναι η ταχύτητα, οπότε να βάλεις τα δυνατά σου.
Επικεντρώσου στην πλήρη έκταση και κάμψη των γονάτων σε κάθε επανάληψη, διατηρώντας τον πυρήνα διαρκώς ενεργοποιημένο και τη σπονδυλική στήλη σταθερή καθώς το σώμα κινείται εμπρός και πίσω.

 

 

Μόλις ολοκληρώσεις τα 100 μέτρα βγαίνεις από το μηχάνημα, στέκεσαι όρθιος και παίρνεις μια μικρή ανάσα για 15’’, ώστε να προετοιμαστείς για μια κίνηση που θα βοηθήσει τους κοιλιακούς σου να επιτεθούν ξανά στο μηχάνημα με μεγαλύτερη στόχευση, την ανάποδη σανίδα:

Ξαπλώνεις ανάσκελα στο πάτωμα με τα χέρια τεντωμένα πίσω από το κεφάλι και τα πόδια ενωμένα μεταξύ τους δημιουργώντας μια ευθεία. Σφίγγοντας γερά τον πυρήνα, σηκώνεις ταυτόχρονα άνω μέρος του κορμού και πόδια λίγο πιο πάνω από το έδαφος και μένεις σ’ αυτή τη θέση για 20’’. Χαλαρώνεις και επαναλαμβάνεις άλλες 2 φορές.

Επαναλαμβάνεις 9 φορές όλο το γύρο - κωπηλατική 100 μέτρα μέσα σε 30’’, συν ανάποδη σανίδα.

Αν μόνο που το διαβάζεις αρχίζεις να ιδρώνεις, σκέψου τι θα πάθει το λίπος γύρω από την κοιλιά σου μόλις μπεις με όρεξη σ’ αυτή την προπόνηση.

Πηγή: esquire.com.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ