Το λάθος που κάνεις όταν θες να χτίσεις μυς και να δυναμώσεις!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Πηγαίνεις στο γυμναστήριο και ο στόχος σου είναι να χάσεις θερμίδες, να χτίσεις μυς, να δυναμώσεις και να boostαρεις τον μεταβολισμό σου.

Αλλά μάλλον κάτι κάνεις λάθος. Τι λάθος κάνεις όταν θες να χτίσεις μυς και να δυναμώσεις;

Μπορεί πολλά να επηρεάσουν την προσπάθειά σου στο γυμναστήριο, όπως είναι η συνέπεια, το πόσες φορές την εβδομάδα γυμνάζεσαι, η διατροφή που ακολουθείς αλλά και ο γενικότερα ο τρόπος ζωής που κάνεις. Αν θες να χτίσεις μυς και να δυναμώσεις, τότε υπάρχει ένα -και μοναδικό- πράγμα που πρέπει να προσέξεις.

Ποιο είναι αυτό; Είναι σημαντικό να προκαλείς διαρκώς τον εαυτό σου και να μην κολλάς συνέχεια στα ίδια βάρη και στις ίδιες επαναλήψεις γιατί έτσι δεν θα δεις το αποτέλεσμα που θέλεις.

Αν θες να χτίσεις μυς και να δυναμώσεις μην κάνεις αυτό το λάθος!
Πιο συγκεκριμένα, είναι σημαντικό να αυξάνεις σταδιακά τα κιλά στα βάρη που σηκώνεις κατά τη διάρκεια της γυμναστικής σου. Με την πάροδο του χρόνου, το σώμα σου προσαρμόζεται στη διαχείριση μιας συγκεκριμένης ποσότητας αντίστασης, κι έτσι όταν αυξάνεις το βάρος, τις επαναλήψεις ή τα σετ, το σώμα θα αναγκαστεί να προσαρμοστεί και να αποκτήσεις περισσότερη δύναμη και να χτίσει μυς πιο γρήγορα.

Όταν πρόκειται για άρση βαρών, ο λόγος για τον οποίον οι άνθρωποι δεν σημειώνουν καμία πρόοδο είναι επειδή δεν προκαλούν τους εαυτούς τους.
Οι άνθρωποι εφησυχάζονται και φοβούνται να σηκώσουν περισσότερα βάρη για να μην τραυματιστούν ή παραιτούνται επειδή νιώθουν ότι καίγονται πολύ.

Αν θέλεις να δεις πρόοδο, τότε πρέπει να ξεπεράσεις τα όρια σου σταδιακά και να υπομείνεις τον πόνο.

Πώς μπορείς να ξεπεράσεις τον εαυτό σου σταδιακά;
Όταν δεν είσαι σίγουρος για το πόσα βάρη να σηκώσεις για αρχή, τότε μην αγχώνεσαι γιατί θα σου εξηγήσουμε αμέσως!

Σύμφωνα με τους personal trainers είναι σημαντικό να ξεκινήσεις σιγά σιγά με λιγότερα βάρη και να κάνεις 3 σετ από 10 με 12 επαναλήψεις. Την επόμενη φορά που θα γυμναστείς τότε μπορείς να προσθέσεις μερικά κιλά παραπάνω και να κάνεις 3 σετ από 8 επαναλήψεις. Μόλις συνηθίσεις τα συγκεκριμένα κιλά, τότε μπορείς να κάνεις 3 σετ με 10 έως και 12 επαναλήψεις.

Είναι σημαντικό, όμως, αν το πας σταδιακά και να μην το παρακάνεις για να μην τραυματιστείς. Μπορείς να «παίζεις» και να εναλλάσσεις διαρκώς τις επαναλήψεις, τα σετ, τα βάρη, τον ρυθμό, την ένταση και τον χρόνο ξεκούρασης.

Σταδιακά μπορείς να βάζεις διάφορα challenge στον εαυτό σου και να ξεπερνάς λίγο-λίγο τα όριά σου.

Πηγή: ipop.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ