Τι προπόνηση να κάνεις για να φορτώσεις όγκο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Πώς θα γίνεις 'τέρας' σε μισή ώρα, κάνοντας squats, ρουμάνικες άρσεις θανάτου και κωπηλατική.

Ημέθοδος GVT (German Volume Training) είναι κάτι παραπάνω από απλώς δημοφιλής ανάμεσα στους προπονητές και τους επαγγελματίες του fitness, όταν στοχεύουν να 'φορτώσουν' σοβαρή μυική μάζα. Αποτελεί μια απλή αν και 'μοχθηρή' τεχνική, που περιστρέφεται γύρω από την εκτέλεση 10 σετ των 10 επαναλήψεων, σε απανωτά σούπερ σετ. Με αυτόν τον τρόπο οι μύες γίνονται ογκώδεις σαν επαγγελματία bodybuilder, αφού 'τηγανίζεται' κάθε τους ίνα. Η μεταβολική προπόνηση για όγκο χρησιμοποιεί την προσέγγιση της GVT γυμνάζοντας τους μύες σου, από κάθε πιθανή και απίθανη γωνία, μέσα σε 30 λεπτά.

Το μαγικό σιρκουί

Η λογική της μεταβολικής προπόνησης για όγκο συνίσταται στο να βάλεις χρονόμετρο για 30 λεπτά και στο 1ο λεπτό του χρόνου που έχεις στη διάθεσή σου να εκτελέσεις 10 μπροστινά squats, στο 2ο 10 ρουμάνικες άρσεις θανάτου και στο 3ο ένα 'σπριντ' στην κωπηλατική μηχανή.

Τα πράγματα φαίνονται απλά, καθώς στην ουσία επαναλαμβάνεις αυτό το σιρκουί για 10 φορές, αλλά πρέπει να δώσεις προσοχή στις λεπτομέρειες κάθε άσκησης, που θα δούμε στη συνέχεια, αν θέλεις να δεις διαφορά.

Μπροστινά squats

Τα πόδια σου πρέπει να είναι ανοιχτά στο εύρος των ώμων σου και να έχεις την μπάρα 'ασφαλισμένη' στις κλείδες σου (Α' φάση της άσκησης). Όταν εκτελείς το βαθύ κάθισμα, ο κορμός σου πρέπει να παραμένει ευθύς και οι μηροί σου να είναι παράλληλοι με το έδαφος (Β' φάση της άσκησης).

Μεταβολική προπόνηση για extra όγκο

Ρουμάνικες άρσεις θανάτου με αλτήρες

Στην Α' φάση της άσκησης, τα πόδια σου πρέπει να είναι ανοιχτά στο εύρος των ώμων σου και οι γλουτοί σου σφιγμένοι. Στη συνέχεια, με ελαφρώς λυγισμένα τα γόνατα, σπρώχνεις τους γοφούς σου προς τα πίσω και με αργό ρυθμό χαμηλώνεις τους αλτήρες προς το έδαφος, με τους ώμους τραβηγμένους προς τα πίσω και την πλάτη ίσια.

FITNESS CONCEPT

Κωπηλατική

Εστίασε στη δύναμη της ώθησής σου και στον αργό ρυθμό, στοχεύοντας να καις 1 θερμίδα με κάθε 'κουπιά'.

FITNESS CONCEPT

Πηγή: esquire.com.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ