Πώς θα φτιάξεις το κορμί σου από τη μέση και πάνω στο 10λεπτο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Οι τρεις απλές ασκήσεις που θα σε κάνουν «κομμάτια», μέσα στην άνεση του σπιτιού σου.

45 επαναλήψεις. Τόσες χρειάζεσαι για να φτιάξεις σώμα ημίθεου απ’ τη μέση και πάνω -κοιλιακοί, μέση, πλάτη, ώμοι, χέρια- χωρίς καν να πηγαίνεις γυμναστήριο.

Ακούγεται πολύ σύντομο για να είναι αληθινό, όμως αυτό το πρόγραμμα είναι γεμάτο αρχαία σοφία: κάμψεις, βυθίσεις, έλξεις. Οι βασικότερες ασκήσεις όλων, που αν εκτελούνται καθημερινά, δημιουργούν το σώμα που ονειρεύεσαι από τη μέση και πάνω.

Η κάθε μία, 3Χ15. Διάλειμμα ενδιάμεσα στα σετ, 15’’. Διάλειμμα μεταξύ των ασκήσεων, 30΄΄.

Κάμψεις
Τα pushups είναι ένα από τα πρωτεύοντα σημεία αναφοράς της φυσικής κατάστασης κάθε άντρα.
- Ξεκίνα με το στήθος σου να αγγίζει το πάτωμα. Κάρφωσε τα πόδια, σφίξε τον πυρήνα, πίεσε τους γλουτούς, σπρώξε με τις παλάμες.

 

 

Βυθίσεις
Εκτελώντας τις σε δίζυγο, πάγκο, καρέκλα ή καναπέ, οι βυθίσεις είναι μια κλασική άσκηση τρικεφάλων, που όμως δουλεύει εξαιρετικά και το στήθος και, φυσικά, τους ώμους αφού αυτοί αποτελούν τον κύριο μοχλό της κίνησης.
- Αν παίξεις τις βυθίσεις σε καναπέ, πάγκο ή καρέκλα, βεβαιώσου ότι στο τελείωμα της κίνησης, ο πισινός σου σχεδόν ακουμπά στο έδαφος.

 

 

Έλξεις
Κατά βάση χρειάζεσαι ένα ελεύθερο μονόζυγο πάρκου ή ένα μονόζυγο πόρτας. Αλλά η ίδια άσκηση μπορεί να εκτελεστεί ακόμη και με σκέτη πόρτα.
- Τσέκαρε στο βίντεο πώς το δουλεύει ωραία και πρακτικά ο τύπος.

 

 

Πηγή: gr.askmen.com

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ