Πώς θα δυναμώσεις και θα ανακουφίσεις τη μέση σου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Αντί να ξεκουράζεσαι μετά από κάποιο πόνο εκεί πίσω, καλύτερα να γυμνάζεσαι (σωστά), λένε οι ειδικοί.

Ο πόνος στη μέση είναι μια ταλαιπωρία που βιώνουν πολλοί άνθρωποι, αλλά όπως εξηγούν πολλοί ειδικοί, η θεραπεία δεν βρίσκεται στην ανάπαυση. Τις περισσότερες φορές, μπορείτε να ανακουφίσετε τους πόνους χαμηλά στη σπονδυλική στήλη με μια σειρά κατάλληλων ασκήσεων.
"Ολόκληρο το μυϊκό σύστημα του σώματος αποτελεί στην πραγματικότητα μια κινητική αλυσίδα, η οποία σε μεγάλο ποσοστό συνδέεται με τη σπονδυλική στήλη", λέει ο fitness expert Jeff Cavaliere, και συνεχίζει: "Εκτελώντας μια σειρά ειδικών ασκήσεων σε συγκεκριμένη σειρά και εξέλιξη, ενδυναμώνεις όλους εκείνους του μυς που άμεσα ή έμμεσα κινητοποιούν τους μυς της πλάτης και της μέσης, οδηγώντας έτσι τον πόνο σε ανακούφιση".

Αυτές οι κινήσεις που δείχνει ο Cavaliere στο παρακάτω βίντεο, πιθανώς να μην είναι κατάλληλες για κάποιους που έχουν υποστεί σοβαρό τραυματισμό. Γι’ αυτό και είναι σκόπιμο να ζητήσεις τις συμβουλές του γιατρού ή του φυσικοθεραπευτή σου πριν τις εκτελέσεις. Ωστόσο, σε περιπτώσεις πόνου στη μέση που οφείλεται από την πολύωρη καθιστική εργασία, η θεραπεία βρίσκεται σε αυτές ακριβώς τις 7 ασκήσεις, σύμφωνα με τον προπονητή.

 

 

Οι ασκήσεις στη σειρά:

  • Κρέμασμα του κορμού από μπάρα
  • Καθιστική κωπηλατική στο μηχάνημα
  • Εκτάσεις ισχίων από πρηνή θέση σε πάγκο
  • Μονές κωπηλατικές εναλλάξ από πρηνή θέση σε πάγκο
  • Άρσεις θανάτου με αλτήρα
  • Άρσεις θανάτου με μικρό φορτίο
  • Σκυφτές άρσεις θανάτου με ελαφριά μπάρα

Όπως εξηγεί ο Cavaliere, η προσθήκη βάρους βοηθά να εμπλακούν περισσότερο οι μύες του πυρήνα και των γλουτών, βοηθώντας την πλάτη και τη μέση να δουλέψουν υποστηρικτικά σε κάθε κίνηση. "Ομοίως, εάν ο πόνος σχετίζεται με τις αρθρώσεις, η αποσυμπίεση που δημιουργούν οι περιφερειακοί μύες θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα ανακούφισης του πόνου. Σε κάθε περίπτωση, ο στόχος είναι να κάμπτονται και να εκτείνονται οι μύες της μέσης χωρίς να καταπονούνται άμεσα".

Πηγή: esquire.com.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ