Πώς θα «χτίσεις» μπράτσα και ώμους εύκολα και γρήγορα στο σπίτι

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Η γυμναστική στο σπίτι έχει γίνει πλέον καθημερινή συνήθεια και πολλοί προτιμούν να προπονούνται εκεί παρά σε κάποιο γυμναστήριο.

Υπάρχουν ασκήσεις για όλο το μυϊκό σύστημα και τις αρθρώσεις που δίνουν όγκο σε μπράτσα και ώμους, χωρίς να χρειαστεί να έχεις όλον τον εξοπλισμό που απαιτείται ή που υπάρχουν στα γυμναστήρια.

Με φαντασία μπορείς να κάνεις «παπάδες». Εύκολα και γρήγορα.

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μια καρέκλα και μια πετσέτα.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ
Προσπάθησε να διατηρείς τον πυρήνα πλήρως ενεργοποιημένο, έλεγχε σε κάθε κίνηση την ασφάλεια της σπονδυλικής σου στήλης, και ισορρόπησε καλά τη σταθερότητα της εκτέλεσης με τη μέγιστη στήριξη ή την ώθηση των ποδιών, ανάλογα με την άσκηση. Προσπάθησε να εκτελέσεις όσες περισσότερες επαναλήψεις μπορείς μέσα σε διάστημα 10 λεπτών για κάθε άσκηση (το λιγότερο 5-10 επαναλήψεις), φροντίζοντας να ξεκουράζεσαι μετά από κάθε 2 λεπτά συνεχόμενων επαναλήψεων -αυτό είναι ένα σετ. Αν θέλεις, μπορείς να μεταβαίνεις από τη μία άσκηση στην άλλη μετά από κάθε σετ.

Pike push-ups με τα πόδια πάνω σε καρέκλα
Τοποθέτησε τα πόδια σου πάνω σε μια καρέκλα, στον καναπέ ή στο τραπεζάκι του σαλονιού και διατήρησέ τα τεντωμένα, προσπαθώντας να σχηματίσεις μια πυραμίδα με κορυφή τη λεκάνη σου. Τα χέρια σου, επίσης τεντωμένα στην αρχική θέση, στηρίζουν τη άλλη βάση της πυραμίδας. Λύγισε αργά τα χέρια χαμηλώνοντας το κεφάλι σου όσο πιο κοντά στο πάτωμα και από εκεί πίεσε εκρηκτικά προς την αρχική θέση. Επαναλαμβάνεις.

 

 

Pull-ups με πετσέτα
Ασφάλισε καλά μια μεγάλη πετσέτα ή δυο μικρότερα πετσετάκια πάνω από μια καλά κλεισμένη και ανθεκτική πόρτα, και πιάσε γερά τις δυο άκρες. Εκτελείς έλξεις όπως θα έκανες με το μονόζυγο, φροντίζοντας τα πόδια σου να είναι ελαφρώς λυγισμένα προς τα πίσω, ώστε να μην ακουμπούν καθόλου στο έδαφος. Τέλος, θυμήσου πως σε κάθε έλξη, το πηγούνι σου πρέπει να φτάνει στο πάνω κούφωμα της πόρτας.

 

 

Πηγή: mensnews.gr

 001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ