Πως θα «χτίσεις» κοιλιακούς μέσα στο νερό!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Όλα όσα πρέπει να κάνεις κάθε φορά που μπαίνεις στο νερό!

Αν έχεις παρακολουθήσει ποτέ πρωτάθλημα κολύμβησης δεν μπορεί να σου έχει περάσει απαρατήρητη η φυσική κατάσταση των αθλητών. Η γυμναστική μέσα στο νερό είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να κάνεις και λιγάκι ποιο διασκεδαστικό απ’ τα υπόλοιπα ήδη.

Εντάξει, δεν μπορούμε να συγκριθούμε με τον Michael Phelps αλλά κάτι γνωρίζουμε κι εμείς από κολύμβηση. Η γυμναστική μέσα στο νερό είναι η κατάλληλη αν θέλεις να χτίσεις τους κοιλιακούς σου. Δεν είναι πάντα εύκολη αλλά σίγουρα αξίζει την προσπάθεια, καθώς χτίζεις κοιλιακούς, διορθώνεις τον κορμό σου και τον δυναμώνεις, η μέση γίνεται πιο λεπτή και τα άκρα σου πιο δυνατά.

Τι άλλο θέλεις; Κάθε φορά, λοιπόν, που θα μπαίνεις στο νερό μη ξεχνάς να κάνεις και μερικές ασκήσεις, μόνος ή με παρέα.

Γιατί είναι τόσο δύσκολο να αποκτήσουμε κοιλιακούς;

Για δεκαετίες, όταν κάποιος είχε… six-pack ήταν ένας παράγοντας για να τον χαρακτηρίσουμε fit.

Κι ενώ οι κοιλιακοί είναι κοινό χαρακτηριστικό των θεατών, οι κοιλιακοί μύες δεν έρχονται πάντα εύκολα στην πλειοψηφία των ανθρώπων και για αυτό υπάρχουν αρκετοί λόγοι. Εκτός απ’ τους εύκολους κι ελεγχόμενους παράγοντες, όπως η αφυδάτωση, η έλλειψη ύπνου, η υπερβολική πρόσληψη αλκοόλ και το άγχος, οι κοιλιακοί μπορεί να επηρεάζονται και από τη γενετική, την ελάχιστη κατανάλωση υδατανθράκων αλλά και την υπερβολική κατανάλωση φαγητού.

Πώς η κολύμβηση μειώνει την επίδραση αυτών των παραγόντων;

To κολύμπι είναι μοναδικό γιατί θέτει σε λειτουργία όλους τους μυς σε όλο το σώμα. Μαζί με την ενδυνάμωση των ισχίων , ποδιών και γλουτών, είναι κι ένας καλός τρόπος για να «χτίσεις» τη δύναμη στα χέρια, στην πλάτη, το στήθος και τις κύριες μυϊκές ομάδες. Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, όμως, το κολύμπι γυμνάζει επανειλημμένα τους μυς του κορμού και επιτρέπει στους κοιλιακούς να σχηματιστούν για τη συνολική ευστάθεια και τον έλεγχο του σώματος.

Με απλά λόγια, όταν κολυμπάς οι πυρήνες των μυών, όπως οι κοιλιακοί, οι γοφοί και το κάτω μέρος της πλάτης εμπλέκονται διαρκώς. Όχι μόνο σε βοηθούν να ισορροπήσεις και να παραμείνεις στην επιφάνεια του νερού, αλλά έχουν και τον κύριο έλεγχο της ταχύτητας και της ευκινησίας μέσα στο νερό. Πολύ περισσότερο, η επαναλαμβανόμενη κίνηση προς τα πάνω και κάτω των ποδιών σου εμπλέκει άμεσα κάθε μυϊκή ομάδα στην κοιλιά σου.

Ασχέτως με το ποιο είδος κολύμβησης προτιμάς να είσαι σίγουρος πως όχι απλώς κάνεις μια πολύ καλή προπόνηση και χτίζεις δύναμη και αντοχή, αλλά μπορείς να χτίσεις και τους κοιλιακούς σου!

Γυμναστική μέσα στο νερό: Τρεις ασκήσεις σε συνδυασμό με την κολύμβηση
Σανίδα: Πιάσε μια σανίδα και ξεκίνα να κάνεις διάφορες ασκήσεις. Αφού κρατάς τη σανίδα κούνα τα πόδια σου πάνω-κάτω σαν να κλοτσάς κάτι. Για να το θέσουμε διαφορετικά… μπορείς να κουνάς τα πόδια σου όπως θα το έκανε μια γοργόνα για να κινηθεί. Πάνω-κάτω για όσο περισσότερο μπορείς.

Περπάτα στο νερό: Μια επίσης, πολύ δυνατή άσκηση. Ξεκίνα να περπατάς όσο πιο έντονα μπορείς για 30 δευτερόλεπτα και μετά κάθισε ανάσκελα να επιπλέεις για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Αυτή η άσκηση σε βοηθά να σταθεροποιήσεις τους μυς ενώ καις πολλές θερμίδες!

Τζόκινγκ στο νερό: Παρόμοιο με το να περπατάς στο νερό, είναι μια έντονη άσκηση που λειτουργεί πολύ καλά για τον πυρήνα. Αφού το νερό σου φτάνει μέχρι τη μέση, κάνε τζόκινγκ για 30 δευτερόλεπτα όσο πιο έντονα μπορείς, φροντίζοντας να σηκώνεις χέρια και γόνατα και να περιστρέφεις τον πυρήνα σου. Επανάλαβε όσες περισσότερες φορές μπορείς!

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ