Προπόνηση καραντίνας: Γιατί πρέπει να εστιάσεις στο κάτω μέρος του σώματος!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Με την καραντίνα τις ασκήσεις στο σπίτι και τις μειωμένες επιλογές ασκήσεων έχουν αρχίσει να αδρανοποιούνται πολλοί μυς χωρίς ουσιαστικά να το καταλαβαίνουμε.

Οι μυς που πλήττονται κυρίως είναι αυτοί των ποδιών. Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε, εκτός από το να βγαίνουμε για λίγη άσκηση έξω, είναι το γίνουμε εφευρετικοί στις προπονήσεις για να διατηρήσουμε τη φυσική μας κατάσταση σε καλό επίπεδο.

Δούλεψε κυκλικές προπονήσεις με στόχευση στο κάτω μέρος του σώματος και τα πόδια καθώς και στον πυρήνα. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι λίγο χώρο και σκάλες ή κάποια ανηφόρα με μεγάλη κλίση. Κάτι που σε γενικές γραμμές θα δυσκολέψει τα πόδια σου.

Μία ή δύο φορές την εβδομάδα μπορείς να εστιάσεις την προπόνηση στο κάτω μέρος του σώματος και είναι αρκετό για να βελτιώσεις τη φυσική σου κατάσταση.

Το να γυμνάζεις το κάτω μέρος του σώματός σου συμβάλει στη βελτίωση της μυϊκής σου απόδοσης αλλά και της φυσικής σου κατάστασης. Τα περισσότερα αθλήματα, όπως το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και το τρέξιμο, βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στη δύναμη που παράγεται από το κάτω μέρος του σώματός σου, επομένως, η δύναμη που παρέχεται από τα πόδια είναι εξαιρετικά σημαντική.

Θα τρέχεις καλύτερα
Εάν θέλεις να αυξήσεις την αντοχή σου ή να βελτιώσεις την ικανότητά σου να τρέχεις πιο γρήγορα και για περισσότερη ώρα η προπόνηση αυτή μπορεί να σε βοηθήσει. Οι ασκήσεις που γυμνάζουν το κάτω μέρος του σώματος συμβάλλουν στην ανάπτυξη και την ενίσχυση των γλουτών, οι οποίοι είναι η βασική πηγή τραυματισμού για τους δρομείς.

Θα ενισχύσεις το μεταβολισμό σου
Εκτός από τη βελτίωση του καρδιαγγειακού συστήματος, η τακτική άσκηση του κάτω μέρους του σώματος ενισχύει και ενεργοποιεί τον μεταβολισμό.

Θα δυναμώσεις τα οστά σου
Οι αρθρώσεις των οστών, ιδιαίτερα στα πόδια, αρχίζουν να φθείρονται καθώς γερνάμε, επομένως, η τακτική προπόνηση ποδιών θα ενισχύσει τα οστά, συμβάλλοντας στην πρόληψη παθήσεων όπως είναι η αρθρίτιδα και η οστεοπόρωση. Ωστόσο, εάν υποφέρεις ήδη από τέτοια πάθηση, συμβουλεύσου τον γιατρό σου προκειμένου να αποφύγεις τυχόν βλάβη στα οστά και τους μυς.

activeman.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ