Πιέσεις με landmine για ώμους σούπερ ήρωα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Χτίσε το άνω μέρος του σώματος σου με "μισή" μπάρα υπό γωνία.

Όταν ο προπονητής διασημοτήτων Don Saladino σχεδίαζε τις προπονήσεις για τον Sebastian Stan (τον ηθοποιό που έπαιξε το χαρακτήρα Στρατιώτης του Χειμώνα στην ταινία της Marvel Captain America 2), επικεντρώθηκε στο σχηματισμό μιας σωματικής ικανότητας αντάξιας ενός γενετικά τροποποιημένου υπερ-πράκτορα, αποκλειστικά σε μια συγκεκριμένη κίνηση: πιέσεις με μια μπάρα landmine.

Η άσκηση, που εκτελείται με ένα από τα πιο περίεργα Πιέσεις με landmine για ώμους σούπερ ήρωααλλά αγαπημένα αξεσουάρ της αίθουσας με τα βάρη, καταφέρνει να κάνει πολύ σκληρή δουλειά στο άνω μέρος του σώματος -ώμοι, θώρακας, κοιλιακοί- μέσα από μια ασυμμετρική κίνηση ευρείας πίεσης των μυϊκών ομάδων.

Η άσκηση με την landmine, τη μπάρα που το ένα της άκρο στηρίζεται σε ένα μοχλό-κλειδί ώστε να εκτελείς ασκήσεις για το άνω μέρος του σώματος υπό κάθε πιθανή γωνία και περιστροφή, βοηθά παράλληλα στην αύξηση της κινητικότητας των αρθρώσεων των ώμων, γεγονός που κάνει να εργαστούν πολλοί μικροί, ξεχασμένοι μυς της ωμικής άρθρωσης.

Οδηγίες:

- Αφού τοποθετήσεις και στερεώσεις την μπάρα landmine στην υποδοχή της, γονάτισε στο ένα πόδι και γράπωσε καλά το πάνω μέρος της μπάρας με το αντίστοιχο χέρι, λυγίζοντας τον αγκώνα και διατηρώντας τη ράβδο ελαφρώς ψηλότερα από το ισχίο.
- Ανύψωσε τη μπάρα με το ένα χέρι, την ώρα που το άλλο, το ελεύθερο, κινείται αντίστροφα.
- Ξεκίνα με 3 σετ από 8 επαναλήψεις για κάθε χέρι και φτάσε μέχρι όπου μπορείς.

 

 

Έξτρα μυϊκό bonus:

Η γονατιστή θέση εκτέλεσης της άσκησης επιτρέπει στους γλουτιαίους να δουλεύουν μεμονωμένα και να διατηρούν σταθερή την θέση του ισχίου που κάθε φορά κινητοποιείται με κάθε πίεση της landmine προς τα πάνω.

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ