Μια εκρηκτική άσκηση για πλάτη από τον Dwayne Johnson

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Ο "Βράχος" επιδεικνύει τη σκυφτή κωπηλατική με το ένα χέρι, μία από τις αγαπημένες του ασκήσεις.

Για να προωθήσει λίγο παραπάνω την καμπάνια της αθλητικής εταιρίας που τον στηρίζει, ο δημοφιλής ηθοποιός του Χόλιγουντ Dwayne Johnson ανέβασε πρόσφατα ένα βίντεο στον λογαριασμό του στο Instagram όπου εκτελεί την πιο δυναμική άσκηση για την πλάτη και τους ώμους: σκυφτή κωπηλατική με το ένα χέρι. Σ’ αυτή την πολυαρθρική κίνηση που εκτελείται με αλτήρα, οι κύριες ομάδες που δουλεύουν σκληρά είναι ο πλατύς ραχιαίος, ο τραπεζοειδής (κάτω μοίρα), ο υποκάνθιος και ο στρογγυλός, και δευτερευόντως, δελτοειδής (οπίσθια μοίρα) και βραχιόνιος.

Ο σωστός τρόπος εκτέλεσης:
- Σκύψε πάνω από έναν πάγκο με έναν αλτήρα στο ένα χέρι (κάθετα στο έδαφος) και το άλλο χέρι να στηρίζεται στο μαξιλάρι.
- Η πλάτη βρίσκεται σε γωνία 60 μοιρών.
- Έλκεις τον αλτήρα μέχρι το ισχίο (όταν παίζεις με βαρύ φορτίο, όπως κάνει ο The Rock στο βίντεο με τον 45κιλο αλτήρα) και συνεχίζεις μέχρι πιο ψηλά στα πλευρά (αν παίζεις με ελαφρύτερο φορτίο).
- Εκτελείς 4 έως 5 επαναλήψεις.
- Επαναλαμβάνεις με το άλλο χέρι.

Κάτι που πρέπει να αποφύγεις εκτελώντας τη σκυφτή κωπηλατική με ένα αλτήρα, είναι το καμπούριασμα της σπονδυλικής στήλης και το άνοιγμα των αγκώνων μακριά από τα πλευρά. Η κίνηση είναι καθαρά μηχανική με μοχλό τους ώμους και τον αλτήρα σε κάθετη φορά με το έδαφος κάθε φορά που έλκεις ή επιστρέφεις.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

#IronWillCollection @projectrock @underarmour Available now. Link up top ☝? @jonbrandoncruz ?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη therock (@therock) στις

Κατά τα άλλα, ο ηθοποιός ήδη γυρίζει σκηνές για τις επόμενες δυο ταινίες του -Red Notice και Black Adam- που θα βγουν στις αίθουσες το 2020.

Πηγή: esquire.com.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ