Η πιο βασική αλλά και η πιο σημαντική προπόνηση για κάθε άντρα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Αυτή είναι η πο απλή, η πιο βασική αλλά και η πιο σημαντική προπόνηση για κάθε άντρα.

Βλέπεις κάποιους τύπους (ξέρεις, εκείνους που κονταροχτυπιούνται επί ώρες πάνω - και κάτω - από μπάρες ή μηχανήματα με σκοπό να πετύχουν όλο και μεγαλύτερη μυϊκή δύναμη) και σκέφτεσαι: «Όλα με μια σειρά, αλλά και όλα, όσο πιο πολύπλοκα γίνεται. Δεν είναι για μένα αυτό». Η αλήθεια είναι, ότι τα σιρκουί με βάρη δεν είναι κάτι νέο. Απλά, έχουν πλέον μπει σε άλλο μοτίβο, περισσότερο διεισδυτικό όσον αφορά στο αποτέλεσμα και, σαφώς, λιγότερο εξεζητημένο ή χρονοβόρο.

Δες πώς μπορείς να φτάσεις το σώμα σου εκεί που θέλεις, δίχως να παίζεις τρελά σχήματα προπόνησης και με μέτρο τις προσωπικές σου ανάγκες, ορέξεις και αντοχές. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα ζευγάρι αλτήρες.

Οι κανόνες

> Ζέσταμα και αποθεραπεία είναι υποχρεωτικά. Και στις δυο περιπτώσεις πέντε λεπτά αρκούν. Ο ρυθμός, ήπιος.

> Εκτέλεσε 10-15 επαναλήψεις για κάθε άσκηση. Αν στα 12 νιώθεις πως θέλεις να τα παρατήσεις, σφίξε δόντια και κάνε έστω και μια ακόμη.

> Φρόντισε να σηκώνεις όσα κιλά πραγματικά αντέχεις. Αυτό σημαίνει ότι δουλεύεις κάθε άσκηση με το 70% της ικανότητάς σου για μια μόνο άρση.

> Μετά από κάθε κύκλο ασκήσεων τρέξε 1 χιλιόμετρο στο διάδρομο στο 80% της μέγιστου διασκελισμού σου. Μετά ξεκουράσου για 2 λεπτά και επανάλαβε τον κύκλο.

> Μην επιχειρήσεις να γυμναστείς αν είσαι ντεφορμέ. Σίγουρα, θα τραυματιστείς κάπου, κάπως, κάποτε.

Το σιρκουί

Εκτέλεσε 3 με 5 γύρους, ανάλογα με τα επίπεδα της φυσικής σου κατάστασης

1. Ημικαθίσματα με αλτήρες

Τοποθέτησέ τους κοντά στους ώμους. Χαμήλωσε τον κορμό λυγίζοντας τα γόνατα και χωρίς να γέρνει η σπονδυλική στήλη εμπρός. Ανέβα στην αρχική θέση. Το αυτό.

 

 

2. Πιέσεις ώμων από όρθια θέση
Τα βαράκια στο ύψος των ώμων. Η κοιλιά σφιγμένη. Εκτείνεις τα χέρια ψηλά πάνω από το κεφάλι μέχρι να κλειδώσουν οι αγκώνες. Επαναλαμβάνεις.

 

 

3. Έλξεις στο μονόζυγο με ανοιχτή λαβή
Ανέβασε το σώμα σου μέχρι το πηγούνι να φτάσει τη μπάρα του μονόζυγου.

 

 

4. Πιέσεις στήθους στον πάγκο
Ξεκινάς με τους αλτήρες πάνω από το στήθος και τα χέρια τεντωμένα. Κατέβασε αργά τα χέρια δίπλα από τους ώμους. Το αυτό.

 

 

5. Άρση θανάτου
Πιάσε τους αλτήρες με τα χέρια ευθεία και έξω από τα γόνατα, την ώρα που το σώμα βρίσκεται σε θέση καθίσματος. Γύρε ελαφρά τη μέση προς τα εμπρός και δώσε πίεση σε πόδια και χέρια ώστε να σηκώσεις το σώμα σου προς τα πάνω. Το τέλος της άσκησης σε βρίσκει με τους αλτήρες δίπλα στους μηρούς και τη σπονδυλική στήλη ευθεία.

 

 

Πηγή: gr.askmen.com

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ