Γιατί πρέπει να γυμνάζεις την πλάτη σου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Αν σε πονάει η μέση σου, τη νιώθεις σφιγμένη ή έχεις θέμα με τον αυχένα σου, τότε πρέπει να ξεκινήσεις μία ειδική προπόνηση.

Η πλάτη σου δείχνει 'στραβωμένη'; Οι ώμοι σου έχουν καμπουριάσει; Δεν είσαι ο μόνος. Ειδικά αν κάνεις δουλειά γραφείου είναι σχεδόν βέβαιο πως, αν δεν προσέχεις, κάποια στιγμή θα τραυματίσεις την πλάτη σου, κάτι που πονάει και μάλιστα πολύ. Αυτό ισχύει ακόμα και αν πηγαίνεις γυμναστήριο, σε περίπτωση που εστιάζεις μόνο σε μύες επίδειξης όπως οι δικέφαλοι και οι κοιλιακοί, χωρίς να δίνεις τη βαρύτητα που της πρέπει στην προπόνηση για την πλάτη σου.

3 καλοί λόγοι για να γυμνάζεις την πλάτη σου
Το να 'δυναμώσεις' την πλάτη σου, θα μειώσει τον κίνδυνο των ενδεχόμενων μελλοντικών τραυματισμών. Υπάρχουν όμως και άλλοι σημαντικοί λόγοι για να προσθέσεις στο πρόγραμμα της προπόνησής σου ειδικές ασκήσεις για την πλάτη.

#1: Η ενδυνάμωση είναι απαραίτητη
Αν έχεις γερή πλάτη μπορείς να προλάβεις τραυματισμούς που ενδέχεται να σε ταλαιπωρήσουν μετά από απότομες κινήσεις ή από τις λάθος στάσεις σώματος.

#2: Η στάση του σώματος είναι σημαντική
Το να έχεις γερή πλάτη δεν στο εξασφαλίζει η εξειδικευμένη προπόνηση. Τι σημαίνει αυτό; Πως πρέπει να προσέχεις συνέχεια τη στάση του σώματός σου: όταν κάθεσαι, όταν στέκεσαι όρθιος, όταν περπατάς, ακόμα και όταν ξαπλώνεις. Ένας άλλος 'κανόνας': Καλό είναι να αλλάζεις θέση όσο πιο συχνά μπορείς, προσέχοντας πάντα να διατηρείς τη φυσική κλίση της σπονδυλικής σου στήλης.

#3: Οι ασκήσεις για την πλάτη είναι απλές
Η σωστή γυμναστική για την πλάτη μπορεί να περιλαμβάνει ασκήσεις τόσο απλές όσο το να ξαπλώσεις μπρούμυτα με τα χέρια σου σε έκταση και να τα φέρνεις, τεντωμένα, μπροστά στο κεφάλι σου και πίσω από την πλάτη σου.

Οι 3 100% χρήσιμες ασκήσεις για την πλάτη σου
Αν στοχεύεις στο να δυναμώσεις πραγματικά την πλάτη σου, θα πρέπει να ενσωματώσεις κάποιες εξειδικευμένες ασκήσεις γι' αυτή στο πρόγραμμα της προπόνησής σου. Ένα σούπερ εύκολο μίνι πρόγραμμα που εστιάζει στην πλάτη είναι το ακόλουθο και αποτελείται από 3 ασκήσεις.

- 10 pull-ups

- 20 burpees

- 30 squats

Πηγή: esquire.com.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ