To Air Boxing είναι η τέλεια προπόνηση για γερή καρδιά και αναπνευστικό

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Οι γροθιές στον αέρα καίνε περισσότερες θερμίδες, διαλύουν το λίπος και πλημμυρίζουν το αίμα σου με τόνους οξυγόνου.

Στην επαγγελματική πυγμαχία, η προπόνηση shadow boxing, δηλαδή οι ρυθμικές γροθιές στον αέρα, αποτελεί βασικό πρόγραμμα κατάρτισης ενός πυγμάχου, μιας και επικεντρώνεται στην τόνωση όλου του σώματος -ώμους, στήθος, πλάτη, μηρούς, κοιλιά, μέση. Βάζει επίσης την καρδιά να δουλεύει ασταμάτητα.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια αερόβια άσκηση χαμηλής έντασης με μηδενικά ποσοστά τραυματισμών και γι’ αυτό έχει υιοθετηθεί από πολλούς γυμναστές ως καρδιαγγειακή προπόνηση πρώτου μεγέθους. Όπως για παράδειγμα ο Josh Vela, ένας από τους πιο γνωστούς fitness instructors, που προπονεί άντρες και γυναίκες στο γυμναστήριο Equinox στη Νέα Υόρκη.

Τι κάνει τον Vela τόσο περιζήτητο από τους πελάτες του; Η απόλυτη προπόνηση Air Boxing που ξέρει να διδάσκει. «Αυτό το είδος αερόβιας προπόνησης αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό, καίει άπειρες θερμίδες και λίπος, ενώ παράλληλα βελτιώνει θεαματικά την ισορροπία και το συντονισμό του σώματος, αυξάνει τις αντανακλαστικές ικανότητες και προσδίδει δύναμη στο σύνολο των μυϊκών ομάδων», λέει ο προπονητής. Στα 45 λεπτά που διαρκεί το πρόγραμμα Air Boxing, ο Vela μαθαίνει στους πελάτες του πώς να συνδυάζουν τις γρήγορες και δυναμικές κινήσεις ποδιών και χεριών χωρίς τη χρήση σάκου μποξ.

Δες ένα τυπικό μάθημα Air Boxing στο παρακάτω βίντεο:

 

 

«Όλες οι γροθιές και τα λακτίσματα γίνονται στον αέρα, κάτι που καθιστά το Air Boxing περισσότερο μια χορογραφημένη προπόνηση δύναμης και λιγότερο σε σκληρή άσκηση», εξηγεί ο Vela. «Ωστόσο», προσθέτει, «ο βαθμός δυσκολίας δεν είναι επιπέδου κλασικής τάξης αερόμπικ, ούτε καν μιας τάξης spinning. Εδώ, μιλάμε για προσομοίωση μποξ. Τις πρώτες μέρες θα νιώθεις να κόβονται τα γόνατά σου, τα χέρια σου θα είναι ασήκωτα και θα νιώθεις τα πνευμόνια σου να καίνε. Βέβαια, σε μια-δυο βδομάδες το σώμα προσαρμόζεται και οι πόνοι υποχωρούν. Αυτό που μένει είναι μόνο ένα τεράστιο κέρδος στη φυσική σου κατάσταση».

Εάν σκέφτεσαι κι εσύ να δοκιμάσεις το Air Boxing, ο Vela συμβουλεύει: «Φρόντισε να φοράς χαλαρά ρούχα, που θα σου επιτρέπουν να εκτελείς με άνεση ένα δυναμικό εύρος κινήσεων προς όλες τις κατευθύνσεις.

Επειδή δεν χρειάζεσαι κανενός είδους εξοπλισμό, ούτε βάρη, ούτε γάντια, ούτε καν παπούτσια αν δεν θέλεις, η προπόνηση Air Boxing μπορεί να εκτελεστεί παντού: στο σπίτι, στο δωμάτιο του ξενοδοχείου ή ακόμη και στην παραλία των διακοπών σου. Το μόνο που απαιτείται είναι όρεξη και προετοιμασία για να γίνεις μούσκεμα στον ιδρώτα».

Πηγή: gr.askmen.com

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ