Τα 4 tips για να είσαι ασφαλής τώρα που επιστρέφεις στα γυμναστήρια

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Αν ανήκεις σε αυτούς που προτιμούν να κάνουν προπονήσεις στα γυμναστήρια, σίγουρα θα χαίρεσαι που η καραντίνα έχει τελειώσει και μετά τις διακοπές σου έχεις επιστρέψει σε αυτά, αλλά η πανδημία δεν έχει τελειώσει και πρέπει να τηρείς ορισμένα πράγματα για να παραμείνεις ασφαλής και εσύ και όλοι οι άλλοι γύρω σου.

1. Κράτα τις αποστάσεις σου

Φρόντισε να διατηρείς τα 2 μέτρα απόστασης από τους άλλους ασκούμενους. Το γυμναστήριο σου επίσης δεν πρέπει να επιτρέπει στους θαμώνες του να χρησιμοποιούν εξοπλισμό cardio χωρίς απόσταση ενώ θα πρέπει να προσέχεις και εσύ να μην είσαι κοντά με τους άλλους όταν βρίσκεσαι στην αίθουσα με τα βάρη.

Εάν είσαι σε γκρουπ, έλεγξε το γυμναστήριο ή το στούντιο ότι διατηρεί έναν περιορισμένο αριθμό ατόμων ανά τάξη. Αυτό διασφαλίζει ότι υπάρχει αρκετός χώρος για να ασκηθείς και να διατηρείς τις αποστάσεις.

2. Απολύμανε τον εξοπλισμό

Ένα απολυμαντικό σπρέι πριν πιάσεις τις λαβές αλλά και ένα σκούπισμα μετά αφού τελειώσεις είναι απαραίτητο για να είναι όλοι ασφαλείς. Αυτό προστατεύει και εσένα αλλά και οποιονδήποτε άλλον χρησιμοποιεί τον εξοπλισμό μετά από εσένα.

Ρώτησε το γυμναστήριο σου για το τι διαδικασίες ακολουθεί σχετικά με την απολύμανση του χώρου και του εξοπλισμού. Δες εάν το προσωπικό λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσει την υγεία σου καθαρίζοντας τακτικά τις εγκαταστάσεις του γυμναστηρίου και ακολουθώντας τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας.

Να θυμάσαι: Όταν καθαρίζεις με σπρέι κάποιες επιφάνειες άφησέ το να καθίσει ένα λεπτό πριν σκουπίσεις.

Στη συνέχεια, άφησέ το να στεγνώσει εντελώς πριν τη χρήση. Αυτό δίνει στο απολυμαντικό χρόνο να σκοτώσει τυχόν μικρόβια που μπορεί να βρίσκονται στον πάγκο, στα βάρη ή στον cardio εξοπλισμό.4 Mην αγγίζεις το πρόσωπό σου

Καθ 'όλη τη διάρκεια της προπόνησης και του χρόνου στο γυμναστήριο απόφευγε να αγγίζεις το πρόσωπό σου. Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο εάν ιδρώνεις πολύ, οπότε έχε μαζί σου μία καθαρή πετσέτα (ή και δύο) όταν γυμνάζεσαι. Όταν χρειαστεί να σκουπίσεις τον ιδρώτα, μπορείς να το κάνεις χωρίς να αγγίξεις το πρόσωπό σου.

3. Είναι προτιμότερο να μη φοράς γάντια όταν βρίσκεσαι στο γυμναστήριο.

Εάν ανησυχείς για τα βαράκια και τις λαβές, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια χάρτινη πετσέτα που θα λειτουργήσει ως φράγμα ή να τα σκουπίσεις πριν τα χρησιμοποιήσεις. Να θυμάσαι: ο κορωνοϊός μεταδίδεται κυρίως αν αγγίξεις το πρόσωπό σου (μάτια, στόμα ή μύτη), μεταφέροντας τον ιό από τα χέρια σου ή από άμεση επαφή από κάποιον που μεταφέρει τον ιό. Έτσι, εάν αποφεύγεις να αγγίζεις το πρόσωπό σου και να διατηρείς τις αποστάσεις θα μειώσεις τις πιθανότητες να νοσήσεις από τον κορωνοϊό.

Όταν τελειώνεις την προπόνησέ σου φρόντιζε να πλένεις πολύ καλά τα χέρια σου με σαπούνι και νερό.

Χρειάζονται 30 δευτερόλεπτα για το πλύσιμο χεριών με ζεστό νερό για να απομακρυνθούν βρωμιές, βακτήρια και ιοί. Επίσης είναι καλή ιδέα να έχεις μαζί σου κάποιο απολυμαντικό χεριών ή απολυμαντικά μαντηλάκια.

4. Μείνε σπίτι αν δεν νιώθεις καλά

Εάν βήχεις, έχεις στομαχικές διαταραχές, ρινική καταρροή ή πυρετό ή γενικά εάν δεν αισθάνεσαι καλά, ΜΗΝ ΠΑΣ στο γυμναστήριο.

Αυτό θα βοηθήσει το σώμα σου να αναρρώσει πλήρως ενώ ταυτόχρονα θα αποτρέψει τους άλλους να αρρωστήσουν. Επιπλέον, αυτό είναι μια καλή συνήθεια που μπορούμε όλοι να υιοθετήσουμε για να περιορίσουμε την εξάπλωση των ιών γενικά. Μην ξεχνάς πως νέες έρευνες έχουν δείξει πως η προπόνηση ακόμα και η πιο ήπια μπορεί να επιδεινώσει πολύ την υγεία κάποιου που νόσσησε με το νέο κορωνοϊό, ακόμα και αν αρχικά εμφάνιζε ήπια συμπτώματα.

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ