4 ασκήσεις για να τονώσεις τους κοιλιακούς σου!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Κι όμως μπορείς να γυμνάσεις τους κοιλιακούς σου με απλές ασκήσεις χωρίς να χρειάζεσαι κανένα ιδιαίτερο εξοπλισμό.

Οι καλογυμνασμένοι κοιλιακοί είναι κάτι σαν το... Άγιο Δισκοπότηρο όσων συχνάζουν στα γυμναστήρια, καθώς όλοι ποθούν να τους αποκτήσουν και θεωρούν πως χρειάζεται να κάνουν ατελείωτες ασκήσεις με βάρη για να πετύχουν στο στόχο τους.

Αυτό ισχυρίζεται άρθρο του ανδρικού περιοδικού Esquire που προτείνει τις ακόλουθες 4 ασκήσεις για την εκγύμναση των κοιλιακών, εκ των οποίων μόνο μια απαιτεί ένα πάμφθηνο αξεσουάρ: το ab roller (γνωστό και ως ab wheel).

Ανύψωση ποδιών

Ξαπλώνεις με το σώμα ευθεία, τα χέρια τοποθετημένα κάτω από τους δύο γλουτούς και με σφιγμένη την κοιλιά, σηκώνεις τα δυο πόδια ταυτόχρονα και ενωμένα μέχρι να σχηματίσουν γωνία 45ο με το πάτωμα. Εκεί, λυγίζεις ελαφρά τα γόνατα και επιχειρείς το σήκωμα των ποδιών σε γωνία 90ο.
3 σετ από 10 επαναλήψεις.

 

 

Πλάγια σανίδα

Αυτή η ισομετρική άσκηση απαιτεί καλό έλεγχο του πυρήνα με τη βοήθεια των πήχεων και των άκρων των ποδιών, τα οποία προσπαθούν να διατηρήσουν το σώμα σε μια ευθεία, επί 30’’.
30’’ για κάθε πλευρά, επί 3 σετ.

 

 

Ροκάνισμα από χέρι σε πόδι

Ξαπλώνεις με το σώμα σε θέση για κλασικά ροκανίσματα (γόνατα λυγισμένα) και με το δεξί χέρι επιχειρείς να ακουμπήσεις τον δεξί αστράγαλο. Επιστρέφεις στην αρχική θέση και εκτελείς την ίδια κίνηση προς την άλλη πλευρά.
30 φορές ανά πλευρά επί 3 σετ.

 

 

Ρόδα κοιλιακών

Η μόνη άσκηση της τετράδας που απαιτεί όργανο -το abs roller, με κόστος γύρω στα 6€. Ωστόσο και πάλι, εδώ, το σωματικό σου βάρος είναι αυτό που κάνει όλη τη δουλειά. Αν καταφέρεις να εκτελέσεις 10 κυλίσεις του κορμού επί 3 σετ, θα ήταν τέλεια. Η συγκεκριμένη άσκηση απαιτεί δύναμη, ένταση και απόλυτη συγκέντρωση μυαλού και σώματος, αλλά αποδίδει πολλαπλάσια από κάθε άλλη άσκηση κοιλιακών. Γιατί; Επειδή εκτός από τη σύσφιξη των μυών, είναι και ο απόλυτος εξολοθρευτής λίπους.

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ