Τι είναι η σανίδα «ρίξε-πιάσε»;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Η άσκηση που θα σε κάνει να αποκτήσεις κοιλιακούς για τρίλιζα.

Ένα από τα μεγαλύτερα debates στο γυμναστήριο έχει να κάνει με το πόσο αγενές ή όχι είναι το να αφήνεις τους αλτήρες σου να πέσουν στο έδαφος (και να χαλάνε π.χ. το παρκέ) όταν ολοκληρώνεις τις επαναλήψεις σου σε μία άσκηση. Παρόλα αυτά στην άσκηση της σανίδας 'ρίξε-πιάσε' πρέπει όντως να αφήνεις τους αλτήρες σου να πέφτουν προς το έδαφος αλλά - κι εδώ είναι η διαφορά - να τους πιάνεις πριν χτυπήσουν το πάτωμα.

Η σανίδα 'ρίξε-πιάσε'
Σκοπός αυτής της 'ρίξε-πιάσε' παραλλαγής, όπως υποστηρίζει ο Ebenezer Samuel, που είναι ο διευθυντής fitness του αμερικανικού Men’s Health, είναι το να 'γραπώνεις' σχεδόν κατευθείαν τους αλτήρες που μόλις έχεις αφήσει να πέσουν προς το έδαφος.

Με αυτή την απαιτητική τεχνική γυμνάζεις τόσο τον κορμό σου όσο και το κράτημα των λαβών σου. Εκτός από κοιλιακούς-τρίλιζα, λοιπόν, βελτιώνεις, επιπλέον, την ικανότητά σου στην επιτάχυνση, κάτι που, α προπό, σε βοηθάει να προλαβαίνεις και τους τραυματισμούς.

Πώς να εκτελέσεις σωστά τις σανίδες 'ρίξε-πιάσε'
Η συγκεκριμένη άσκηση, από εξοπλισμό, απαιτεί δύο πάγκους γυμναστικής και έναν αλτήρα.

- Πάρε θέση σανίδας με τα πόδια σου ανοιχτά στο εύρος των ώμων σου στον ένα πάγκο και τα χέρια σου στον άλλο (οι πάγκοι πρέπει να είναι τοποθετημένοι οριζόντια). Με το ένα σου χέρι στηρίξου στον πάγκο και με το άλλο κράτα έναν αλτήρα μεσαίου βάρους.

- Σφίξε τους γλουτούς σου και κράτα σταθερούς του μηρούς και τους ώμους σου.

- Φέρε τον αλτήρα προς το στήθος σου και μείνε σε αυτή τη θέση για μία στιγμή.

- Άσε τον αλτήρα να 'γλιστρήσει' από τη λαβή σου και αμέσως μετά, ενώ έχει πέσει για χιλιοστά μόνο προς το κάτω, φτάσε τον με μια εκρηκτική κίνηση του χεριού σου και πιάσε τον ξανά σε θέση λαβής. Στη συνέχεια κάνε μία πλήρη έκταση. Αυτό μετράει ως μία επανάληψη.

- Καθώς πρόκειται για απαιτητική άσκηση θα πρέπει να την κάνεις πάντα με προσοχή και υπό την επίβλεψη ενός επαγγελματία γυμναστή. Εκτέλεσε 3 γύρους των 6 με 8 επαναλήψεων για κάθε πλευρά.

Πηγή: esquire.com.gr

001 xtreme

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ